Thomas Tuchel

I dag ble det bekreftet det som har vært en dårlig skjult hemmelighet siden tapet mot Bundesliga-leder Bayer Leverkusen.

Thomas Tuchel er ferdig. Den tidligere Borussia Dortmund-treneren som gjorde alt for å stanse erkerival Bayern München mellom 2015 og 2017, har – litt fleipete sagt – gjort en bedre jobb med å stanse Bayern som trener for bundesligagiganten.

Les: Superegoet Kylian Mbappé kan ødelegge Real Madrid

Julian Nagelsmann ble veid for lett mars 2023 av Bayern-ledelsen (som selv fikk sparken ved sesongslutt), inn kom Thomas Tuchel for å rydde opp etter «unggutten».

Thomas Tuchel slutter på slutten av sesongen. «Vi har blitt enige om at vi avslutter samarbeidet»

Bayern München er i krise. I ligaen har det blitt to strake tap mot topprival Bayer Leverkusen og midtlaget Bochum, og forrige uke gikk storklubben også på juling mot Lazio i 1. åttendedelsmøtet i Champions League.

«Vi har blitt enige om at vi avslutter samarbeidet etter denne sesongen. Inntil da vil jeg og trenerteamet mitt selvfølgelig fortsette å gjøre alt vi kan for å sikre maksimal suksess»»

Bayern-sjef Jan-Christian Dreesen: «I en åpen, god samtale kom vi frem til beslutningen om gjensidig å avslutte samarbeidet i løpet av sommeren. Vårt mål er å gjennomføre et sportslig skifte med ny trener for sesongen 2024/25. Inntil da blir hver enkelt i klubben eksplisitt oppfordret til å oppnå maksimalt i Champions League og i Bundesliga. Jeg holder også eksplisitt teamet ansvarlig. Spesielt i Champions League er vi overbevist om at vi – etter 0-1-tapet i den første kampen mot Lazio i Roma – går videre til kvartfinalen basert på den andre kampen i en fullsatt Allianz Arena med våre fans bak oss»

I tillegg til de tunge resultatene, rapporteres Tuchel også å være i strid med flere spillere i troppen, inkludert Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Thomas Müller, Matthijs de Ligt, Mathys Tel og Serge Gnabry. Samtidig skal han fortsatt ha støtte fra blant andre Manuel Neuer, Raphaël Guerreiro, Jamal Musiala, Leroy Sané, Harry Kane og Eric Dier.

Ifølge Sky er Bayer Leverkusens suksesstrener Xabi Alonso, som også har bakgrunn som spiller i Bayern, toppkandidaten til å ta over Bayern München til sommeren. Samtidig har han tidligere også vært koblet til Liverpool. Den engelske storklubben skal ha Alonso inn som erstatter for Klopp, som slutter i sommer.

To andre trenere som har blitt koblet til Bayern München de siste dagene er Zinedine Zidane og Antonio Conte, som begge står uten jobb.

Bayern München ligger på andreplass, åtte poeng foran Bayer Leverkusen i Bundesliga. I fjor ledet Tuchel Bayern til seier i toppligaen.

ENGELSKE KLUBBER: Skal friste Graham Potter tilbake til Premier League