Thierry Henry. (foto: Montreal Impact)

Arsenal-legenden Thierry Henry er for tiden fullt opptatt med å preppe Frankrikes OL-lag for herrer til suksess på hjemmebane. Han har tidligere fått testet seg som hovedtrener hos Monaco (rakk knapt å pakke ut kofferten) og Montreal Impact i MLS, men det er assistenttrenerjobben hos Belgia som har gitt Henry mest utbytte. Nå er 46-åringen førstevalget til ny landslagstrenerjobb, denne gang tilbake på balløya.

Ifølge BBC er Henry nå frontunner til å lede det walisiske landslaget etter at Rob Page ble sendt på porten etter 3,5 år som landslagstrener. I september skal Wales opp mot Tyrkia i Nations League, nå siktes det inn mot å overtale Henry til å lede den stolte nasjonen.

LES: Når Bayern München stikker av med assistenttreneren, ringer Michael Carrick selvfølgelig lillebror

Franskmannen har allerede bånd til Wales, da han tok deler av trenerutdanningen sin her. Tidligere landslagsspiller hos Wales, Robert Ernshaw, forteller hvorfor Henry passer perfekt til jobben.

-Jeg tilbrakte litt tid med Thierry på trenerkurset for et par år siden fordi han var på det walisiske FA-kurset.Han kjenner David Adams [FAW-sjef for fotball] og oppsettet, og han forstår walisisk fotball. Det eneste som skilte seg ut da jeg satt med Thierry, var at fotballhjernen hans er strålende, skryter Ernshaw ifølge Goal.

«Med Frankrikes U-21 og det olympiske laget forstår han unge spillere. Han ville hevet listen og nivået. Jeg vet ikke om han ville ha jobben, jeg kunne se en som Thierry gjøre det. Fotballhjernen hans er strålende , han er så skarp, avansert og har gode ideer, sier den tidligere walisiske landslagsspilleren.

Wales satser på at Thierry Henry blir trigget til å ta landslagsjobben.