Et godt stykke unna kollega Guardiola på utgiftssiden. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool har satt skikkelig press på erkerival Manchester United om Champions League-billetten, Jürgen Klopp og spillerne har plassert seg på en seiersbølge som kan holde helt inn til sesongslutt og skaffe et glimrende utgangspunkt før overgangsmarked og neste sesong. I kulissene jobbes det nå intenst med å få på plass en av klubbens viktigste posisjoner utenfor gressmatta.

I november meldte Michael Edwards-erstatter Julian Ward at han er ferdig som sportsdirektør etter sesongen. Han var en stund linket til jobben hos Ajax, men ifølge The Athletic bærer det mot en pause fra fotballens kaotiske verden. Nå står nestemann klar til å ta over oppgaven Michael Edwards så briljant løste før Ward.

LES: Mundo Deportivo: Dumper 5 spillere for å gjøre plass til Messi

The Telegraph hevder det er tett på en avtale med en 59-årig tysker. Jörg Schmadtke har tidligere jobbet for klubber som FC Köln og Hannover 96, siste jobb har vært for Wolfsburg.

Schmadtke er kjent for å få mye ut av budsjettet han blir tildelt, men det følger også utfordringer i kjølevannet med en ansettelse av sportsdirektøren. TalkSPORTs fotballekspert Hatchard beskriver Schmadtke som «veldig erfaren, men kan også være en upopulær type, der Klopp må være forberedt på å akseptere the bad with the good.

LES OGSÅ: Presser på for å få Nagelsmann til å signere

Ny sportsdirektør hos Liverpool uten erfaring fra engelsk fotball, kan bli interessant.