RETURNERER: Sist Mike Tyson viste seg fram i bokseringen var året 2006. Nå møter han Roy Jones Jr. (t.v.) til comeback. FOTO: NENT Group

14 år etter at han la boksehanskene på hylla er Mike Tyson tilbake. Kampen mot Roy Jones Jr. sendes natt til søndag 29. november på Viaplay.

Få hadde for et par år siden trodd de ville få se bokselegenden Mike Tyson tilbake i ringen igjen, etter at han i 2006 gikk det som var hans da siste kamp. Natt til søndag 29. november skjer det som vil være et av bokseårets absolutte høydepunkt, når Tyson møter en annen av de største, nemlig Roy Jones Jr. til dyst i Staples Center i Los Angeles.

Les på Popidol: Coming to America oppfølger tar ikke turen innom kino

Noen fakta:

 • Mike Tyson er 54 år gammel
 • Bokseren har ifølge seg selv gått ned mer enn 40 kilo i kroppsvekt gjennom treningen inn mot comeback-fighten
 • Har blitt kalt ‘Iron Mike’, ‘Kid Dynamite’ og ‘The Baddest Man On The Planet’
 • Gjorde sin profesjonelle debut i 1985, og hans siste kamp var i juni 2005
 • Har vunnet 50 av 56 kamper og knocket ut 44 – 23 allerede i første runde
 • Han vant verdensmestertitler i tre av de fire store bokseorganisasjonene, og på et tidspunkt hadde han beltet til WBA, WBC og IBF samtidig
 • Ifølge Forbes har Tyson tjent mer enn 685 millioner dollar som aktiv bokser, men erklærte seg likevel konkurs i 2003
 • Har bokset i 18 pay-per-view main events
 • Står kreditert på IMDB med 53 forskjellige film- og TV-roller
 • Er far til syv barn og har vært gift tre ganger

Les: Manchester United overrasker med tilbud til nesten ubrukt forsvarsspiller

Ikke la dere lure av at gutta er godt oppe i årene. Dette kan fort bli en helt vanvittig kamp. Både Tyson og Jones Jr. er i knallform, og jeg tror ingen klarer å holde noe tilbake når gonggongen går. Det blir rå styrke og eksplosivitet mot hurtighet, teknikk og fotarbeide. Jeg ser ikke for meg at dette går tiden ut, sier bokseekspert Thomas Hansvoll, som skal kommentere kampen påViaplay.

 • Mike Tyson er den største og mest kjente kampsportutøveren gjennom idrettshistorien. Det er nesten umulig å forholde seg likegyldig til Iron Mike. Prestasjonene i ringen taler for seg selv. Når vi nå får en siste sjanse til å oppleve gammel storhet kommer hele verden til å følge med, sier programsjef i sporten i NENT Group, Christian Ramberg.

Tyson og Jones signerte kontrakten i juni, og kampen skulle opprinnelig ha gått av stabelen i september. Den ble imidlertid utsatt til november, og nå ligger alt til rette for et stort sportsøyeblikk. Og selv om Tyson har blitt 54 år gammel, frykter Jones (51) fortsatt slagene til legenden.

 • Når du blir truffet av Mike Tyson, kan hva som helst skje med deg. Han er ikke en ordinær bokser. Jeg bryr meg egentlig ikke, jeg fighter for å leve, men er klar for å dø om det så skal skje. Jeg hallusinerer ikke i det hele tatt fordi jeg er klar over at døden er en mulighet her, spesielt når det er en såpass farlig person som Mike Tyson jeg skal bokse i mot. Så hvis jeg dør i ringen, dør jeg lykkelig, har han uttalt til Talksport.

Tyson og Jones bokser i tungvektsklassen, men det vil også være flere både annerledes og interessante oppgjør på undercardet. I cruiservekt møtes YouTuber og bokser Jake Paul og tidligere basketballstjerne Nate Robinson i tillegg til at den britiske Youtube-stjernen Viddal Riley møter MMA-utøver Rashad Coulter. I lett tungvekt skal svenske Badou Jack i ringen mot Blake McKernan.

 • Tyson rager helt i toppen blant tidenes mest kjente sportspersonligheter, og det er ikke bare på grunn av prestasjonene i ringen. Når han nå igjen skaper interesse og overskrifter verden over, skal det bli spennende å se hvor mange som kommer til å få med seg dette. Det blir garantert både ellevilt og sirkus, og trolig også ganske så hardtslående, sier sportssjef Kristian Oma i NENT Group.