FIFA-boss Gianni Infantino

Den ukrainske klubben Shakhtar Donetsk har tradisjon med å hente spillere som de selger for solide summer til klubber i de største ligaene, i tillegg til å yppe i Champions League. Da Putin bestemte seg for å invadere Ukraina betød dette i tillegg til en menneskelig krise, også en økonomisk krise.

Det er uansett en trist sak, men som skal ryddes opp i på en skikkelig måte. Den ukrainske storklubben med 13 serietitler hadde 14 utenlandske spillere på kontrakt da Russland invaderte, og FIFA senere vedtok at utenlandske spillere kunne kansellere kontraktene med klubber i Ukraina og Russland som følge av krigen.

LES: Dybala klar for signering

Ifølge The Athletic var Shakhtar på det tidspunktet i forhandlinger med klubber om salg av de utenlandske spilleren, FIFAS regelendring gjorde at spilleren kunne gå gratis.

-Shaktar-direktør Sergei Palkin var lite happy med FIFAs inngrepen.

-Alle tror vi er en fotballfamilie. Denne beslutningen har nettopp støket over dette slogan’et. Vi er ingen fotballfamile, fordi ingen tenker på ukrainske klubber.. FIFA er likegyldig til oss, sa Palin i juni til The Athletic.

På tross av krigen forventes den ukrainske ligaen å starte igjen i august.

LES: Gareth Bale brukte første touch på ballen for å vise supporterne hva de har i vente

The Athletic skriver klubben har klaget FIFA inn til den internasjonale sportsdomstolen CAS. Shakhtar krever 50 millioner euro i erstatning fra FIFA for deres beslutning om å tillate at utenlandske spillere kunne kansellere kontraktene sine.