(c) Bilde. Vipers: Kristin Nørstebø

Vipers Kristiansand mister en av sine viktige spillere når backen Kristin Nørstebø begynner for Tertnes neste sesong. Tertnes har ambisjoner om å være med helt i toppen i norsk håndball og da er erfaringen til Kristin viktig å ta med seg. Vipers har klart å bli seriemestre og vippe Larvik ned fra det hegemoniet de har hatt i en årrekke.

I pressemeldingen fra Tertnes sier Nørstebø:

«Tertnes er en seriøs klubb med høye ambisjoner og det er imponerende at de lykkes så godt sesong etter sesong. Jeg synes Tertnes spiller morsom og smart håndball, og jeg gleder meg til å ta del i det»

Tertnestrener Tore Johannessen følger opp: .»Kristin har en spillestil som passer svært bra inn i vårt spill. Spesielt behersker hun samhandling med linjespiller godt, i tillegg er hun en solid forsvarsspiller som vi har tro på vil bringe stor trygghet bakover. I en ung spillerstall som vår vil hennes rutine og erfaring ha stor betydning».

Han er mildt sagt mest vant til at spillere av et slikt kaliber forlater Tertnes. Det er mange år siden bergensklubben har hatt økonomiske muskler nok til å hente spillere i landslagsklasse.

Kristin Nørstebø selv begrunner klubbvalget slik i pressemeldingen:

Overfor Fædrelandsvennen uttalte hun i mars at hun ønsket å gå mer over i sivilt arbeid ved siden av håndballen.

«Etter mye grubling har jeg havnet på at det er på tide å starte i det sivile arbeidslivet, og da ser det ut til at jeg havner i en klubb hvor jeg kan kombinere en vanlig jobb med håndballspill. Og med all reisingen det innebærer å være Vipers-spiller, tviler jeg på at begge deler lar seg kombinere der».

Nørstebø var sist på landslaget i 2015. Hun har seks landskamper og tre mål.