Mark Dempsey

Det var et selvsikkert Odd som møtte Start til dyst i dag. – Start som allerede var nederst på tabellen tok fatt på åttende serierunde i det som etterhvert har blitt i kjent stil. 

Det er mange gode spillere på Start, det er det liten tvil om, men de er frustrerte og spiller ikke sammen. I dag forsøkte de å kompensere for manglende samspill med å være ekstra røff og grisete.

Da Salvesen fikk det røde eksploderte det

Et rødt kort rett før pause og 2 – 0 til Odd skape store reaksjoner. Det var tydelig at Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med avgjørelsen noe som Start trener Mark Dempsey reagerte på, han mener at hjemmelaget forsøkte å påvirke dommeren til å trekke opp det røde kortet.

«Spillerne omringet dommeren og la press på ham, og Fagermo klappet da han trakk opp det røde kortet. Det er skuffende av en kollega» sier Dempsey.

Kampen som endte med seier til Odd 3 – 0 ble i andre omgang gjennomført uten Start trener Mark Dempsey.

«Dempsey burde være mer opptatt av hva hans egne spillere gjør, enn å klage på dommeren. Det var veldig godt dømt, på en farlig takling som bryter med hele spillets idé. Jeg synes det er tøft av en ung, talentfull dommer å gi rødt kort på noe ikke alle tør på eliteserienivå», sier Fagermo etter kampen til VG.

Han er jo totalt ute av balanse. Skjeller meg ut fordi jeg er «fucking et eller annet». Jeg hørte ikke hva han sa en gang. Han står oppe i trynet på meg og roper. Så forstod jeg på en av de andre at det var fordi jeg hadde gitt tommel opp til fjerdedommeren når de fikk rødt kort, sier Fagermo.

«Vel, jeg vil ikke si at jeg var totalt ute av kontroll. Men jeg var irritert. Han har tydeligvis ikke sett meg ute av kontroll» kontret Dempsey til Fædrelandsvennen.

Det kan godt tenkes at det kommer ytterligere reaksjoner ovenfor Mark Dempsey, saken er nå sendt over til Norges Fotballforbund

Start har etter 8.kamper bare 4 poeng. Sandefjord er også i trøbbel etter dagens tap mot Lillestrøm, de har bare 5 poeng. I den andre enden av tabellen har Rosenborg klatret opp på andreplass, men det er et godt stykke opp til Brann som har 22. poeng.