Kjetil Knutsen sørger for at spillerne hans får nok av oppmerksomhet ute i det store utland.

På mandag måtte Jesse Marsch gi fra seg stafettpinnen han fikk etter Marcelo Bielsa i februar 2022. Da er racet i gang for å hente inn denne sesongens «redningsmann».

Ifølge Teamtalk har seks kandidater rykket opp som aktuelle erstattere.

LES: Solskjær kan ha gjort seg fortjent til Premier League-tittel

Steven Gerrard trenger ingen introduksjon, i 2020/21 ledet Liverpool-legenden Rangers til Scottish Premiership-tittel etter ti års tørke. Hos Aston Villa ble det en lovende start, men mindre lovende fortsettelse denne sesongen og sparken. Ifølge ulike engelske medier har Gerrard en fan i Leeds-direktør Victor Ortas, som så på engelskmannen som en potensiell erstatter for Bielsa før Marsch ble ansatt.

Carlos Corberan. Tidligere U23-trener hos Leeds og førstelagsassistent under Marcelo Bielsa. Etter exit Elland Road i 2020 tok spanjolen over Huddersfield og ledet klubben til Championship play-off finalen in 2021/22.

Så et kort opphold hos Olympiacos før det var West Bromwich. Der ledet Corberan klubben fra bunnen av Championship etter 16 kamper til play-off posisjon etter 29 kamper. Ifølge Daily Mail har Corberan rykket opp som en klar kandidat til å erstatte Marsch.

Ange Postecoglou

Kom fra en «anonym tilværelse» i Japan til Celtic i 2021, stilnet all potensiell kritikk med å hente serietittelen Gerrard «stjal», tilbake til Celtic-delen av Glasgow pluss tittel i ligacupen.

Ruben Amorim. Trener for Sporting CP siden 2020, der han ledet løvene til ligacup triumf i januar 2021, før han hentet serietittelen etter nitten års tørke. Han blir omtalt som en av de mest lovende trenerne i Europa med en angrepsstil ikke ulik Bielsas. Ifølge ulike rapporter henger det en 10 millioner punds utkjøpsklausul for klubben som overtaler Amorim til bytte.

Kjetil Knutsen. Det siste året er Glimt-treneren linket til de fleste av ledige jobber i Premier League. Teamtalk hevder nordmannen kan være aktuell for Leeds, og beskriver Knutsen som en trener som får maks ut av et lite budsjett og berømt for sin «kamikaze» style and possesion-based tactics, ikke ulikt Marcelo Bielsa.

Mauricio Pochettino. Den tidligere Tottenham-manageren kretser rundt ledige jobber, men har ikke skjult at han har et stort ønske om å returnere til Premier League. Det er overraskende hvis Leeds ikke tester motivasjonen til argentineren.

Vi minner i tillegg om at originalen, Marcelo Bielsa, fortsatt er ledig på markedet.