Mye stemte, men ikke nok.

Da Frank Lampard som Chelsea-manager bestemte seg for at to midtstoppere ikke skulle være del av troppen i fremtiden, var dette en avgjørelse som virket logisk fra Lampards ståsted der og da. For Thomas Tuchel har denne avgjørelsen resultert i ekstra gråe hår.

Lampard fikk carte blanche da han sommeren 2020 pekte på hvilke spillere han trengte for å hente trofeene til Stamford Bridge. Godt over to milliarder ble brukt på spillerkjøp, to midtstoppere han allerede hadde i troppen valgte Lampard å ignorere. Ifølge Goal var Lampard klar for å sende Antonio Rüdiger ut av klubben. Tyskeren hadde fått beskjed om at sto som Lampards fjerde, eller femtevalg som midtstopper, mens Andreas Christensens kontraktsforlengelse var noe manageren overhode ikke hadde fokus på.

Les: Marca: Barcelona går for den umulige signeringen

Lampard fikk sparken i slutten av januar 2021, Thomas Tuchel hentet Champions League-trofeet til Stamford Bridge noen måneder senere.

Noe av det første den sparkede PSG-manageren gjorde hos Chelsea var å hente tilbake Rüdiger til startelleveren som del av det nye back three forsvaret til de blå. Fra å ha vært på banen i Chelseas 2 av 16 første kamper denne sesongen, ble Rüdiger under Tuchel en av klubbens desidert viktigste spillere.

Rudiger i sentrum. (foto: chelsea, twitter)

Resten er Champions League-historie.

Les: Britisk milliardær med gigantisk bud på Chelsea

Også Christiansen hadde en solid posisjon hos Tuchel. Men med kontraktsutløp på både Rüdiger og Christensen sommeren 2022, var Chelsea-manageren fanget av den altfor sene forhandlingsprosessen om forlengelse. Så smalt det med tvangssalg av Chelsea, økonomiske sanksjoner og to midtstoppere som mentalt -og snart fysisk har forlatt Stamford Bridge.

Vielen Dank, Frank.