(c) Bilde: MIF: Pontus Silfwer

Det er god stemning i Mjøndalen etter de tok sin første tre-poenger på lenge med 2 – 0 seier mot Odd på hjemmebane. Hjemmelaget gjorde et hopp på tabellen og har nå 16 poeng på en 11. plass. Før dette var det fire strake uavgjort etter to tette tap. 

Nå har de signet en avtale med en gammel kjenning, svenske Pontus Silfwer under på en avtale som strekker seg ut sesongen 2021. Midtbanemannen kommer gratis fra svenske Halmstad.

Les: Newcastle bruker tre millioner pund på å kjøpe fri Steve Bruce

Han gjør dermed en usving og går tilbake til klubben han forlot for to år siden. Silfwer gjorde seg bemerket i den brune drakta i 2017 og var et hett objekt for flere skandinaviske klubber og endte altså opp i Halmstad.

– Dette kjennes nesten som å komme hjem, selv om oppholdet i Mjøndalen var kort. Klubben gjorde inntrykk på meg og jeg følte meg ønsket fra første sekund. Nå håper jeg oppholdet blir lengre enn forrige gang, sier Pontus til Mjøndalen sine sider.

Superbra
Etter at Halmstads trener fikk sparken og sportssjefen også tok hatten og gikk, ble det etter hvert mindre og mindre spilletid for Silfwer. Han fikk til slutt lov å se etter en ny arbeidsgiver.

– Jeg har fulgt med Mjøndalen siden jeg dro og da det begynte å bli tungt i Halmstad så tok jeg kontakt med Mjøndalen. Nå kjennes det «superbra» at vi er enige, sier Pontus.

Sportssjef Kenneth Karlsen er godt fornøyd med å forsterke midtbanen nå som laget skal inn i andre halvdel av Eliteserien.

Dette kjennes nesten som å komme hjem

– Pontus er en spiller med gode ferdigheter og en intensiv spillestil. Press-spillet hans og aggressiviteten hans er vi mest opptatt av. Han har også en god pasningsfot og bra forståelse. Vi har sett gjennom våren at omstillingene og tempoet i spillet er viktig for oss. Stor løpskapasitet er viktig i vårt spill. Her passer Pontus bra inn, sier Karlsen.

Mjøndalsmentalitet
Silfwer fikk 19 kamper på den halve sesongen i brunt og fikk i tillegg kapteinsbindet.

– Pontus har en herlig personlighet og han vil passe utmerket inn i vår spillegruppe. Han har «mjøndalsmentalitet» og gir jernet hver gang han har den brune drakta på seg. Vi er glade for å kunne presentere han tilbake for våre supportere, det er vi helt sikre på at de blir glade for, sier Karlsen.

Mjøndalen gikk inn i sommerpausen med 16 poeng og 11. plass. Men det er kun tre poeng ned til nedrykk. Målet er å holde seg og Karlsen bruker tiden til å gjøre klubben best mulig rustet for det som venter.

– Vi er offensive før høstsesongen og ønsker å gjøre alt vi kan for å ha et så godt lag som mulig på banen i hver eneste kamp. Vi har veldig god kvalitet i troppen vår. Derfor er det ikke lett å finne forsterkninger. Pontus er en spiller vi mener vi gjøre oss sterkere og vi er helt sikre på at han gjør alt han kan for å gjøre Mjøndalen bedre, avslutter Karlsen.