(c) Bilde Ranheim: Svein Maalen sammen med Roar Stokke

Det er en litt trist avslutning på en suksesshistorie som startet i 2013. Svein Maalen har vært med å bygge opp lillebror til Rosenborg, Ranheim, som i noen måneder faktisk var storebror i Eliteserien. Årets trener i Eliteserien sesongen 2018, de endte på 7.plass i sin opprykkssesong og beviste de hadde noe å gjøre på høyt nivå. – En flott prestasjon for et lag som rykket opp fra 2.divisjon avdeling fire til det som het Adeccoligaen i 2009.

Svein Maalen har ikke fått det til å spille i år overhodet, nede i OBOS-Ligaen igjen har poengsankingen vært så dårlig at videre nedrykk til PostNord-ligaen allerede snek seg inn i bakhodet.

Les: Times: City skyver Gabriel Jesus inn i sommerens største overgang

Avgjørelsen ble offentliggjort kun noen timer før tirsdagens hjemmekamp mot Raufoss, en kamp de for øvrig i skrivende stund har godt grep om og leder 3 – 2.

På Ranheim sine sider skriver klubben de har vært i dialog gjennom helgen og bestemt seg for å skille lag.

«Da vi innledet dialogen i helgen opplevde vi at klubben over tid har kjørt seg fast med tanke på sportslig utvikling og prestasjoner. Det kan være noe som skjer uten at en trener gjør en svakere jobb, men gjennom at det oppstår slitasje etter mange gode år sammen»

«Vi har sterk tro på at et skifte vil kunne skape og utløse sportslig utvikling for både klubben og Svein som trener», heter det videre.

Les: Watford henter inn Emmanuel Dennis

Ranheim har kun Stjørdals-Blink bak seg på tabellen etter seks serieomganger i 1. divisjon. Fem poeng er fasiten så langt.

«Jeg har som styremedlem i fjor og nå som styreleder fått lov til å jobbe tett med Svein i 16 måneder. Det har vært både spennende, lærerikt og ikke minst veldig hyggelig. Jeg har virkelig både ønsket, og jobbet hardt for, at vi skulle få dette til sammen med Svein, men slik ble det altså ikke» sier styreleder Lars Asle Einarsen i en uttalelse.

Maalen selv takker for opplevelsene i trønderklubben.

– Jeg har hatt utrolige år i Ranheim og hatt gleden av å gi mitt bidrag til at klubben har gått fra å være en liten underdog til å bli en klubb som kan konkurrere med de største i norsk fotball, sier han.

43-åringen ble assistenttrener i Ranheim i 2013. I 2015 fikk han jobben som hovedtrener.