Primalskrik i lyseblått. (foto: city, twitter)

Da Erik ten Hag skulle få teste seg mot de siste sesongers nesten ubestridte enerne i Premier League, endte kvelden med at United ble busset tilbake til den røde delen av byen med et 6-3 tap. Tre av scoringene notert av Erling Haaland. Da 22-åringen valgte Manchester City foran de andre gigantene, var Guardiola en av hovedargumentene. På onsdag kom bekreftelsen på at Haaland skal coaches av verdens beste trener i mange sesonger fremover.

Med kontraktsutløp til sommeren var det mange utenfor Etihad som ventet spent på om Guardiola skulle se an sesongen før han signerte forlengelse. Så vidt inn i VM-pausen kom bekreftelsen på at det ikke er noe å tvile på: City og Guardiola følger hverandre frem til 2025.

LES: United-supporterne kan bare slutte å drømme om Bellingham overgang

Fire Premier League-titler, fire ligacup-titler og ett FA Cup-trofé. Nå er det tid for siste fase av det som kan bli Guardiolas niårige regime hos city, der Erling Haaland skal inn og gjøre en av forskjellene når det nærmer seg utdeling av Champions League-trofeet de kommende sesongene.

For Erik ten Hag betyr dette at jobben hans med å løfte United helt til topps blir adskillig tøffere. Det har forlengelsen til Pep Guardiola sørget for.

LES: Har endelig en Bodø/Glimt-spiller på plass i Roma