(c) Bilde Sarpsborg 08: Boubacar Konte

Sarpsborg 08 har vært dyktige med å hente spillere, og når de nå har fått på plass et av de største talentene fra afrikansk fotball omtales han selvsagt som Krepin Diatta kopi, en av klubbens aller største suksesser både på banen og på pungen. 

Det 18 år gamle supertalentet Boubacar Konte er hentet i skarp konkurranse med andre klubber noe sportssjef Thomas Berntsen til Eurosport: «Det var interesse fra andre store land. Tyskland, Frankrike, Spania og Russland har vært på banen. Vi har funnet ham gjennom speiderne vi bruker i Afrika. Vi har ikke vært der nede og sett ham selv, men har fulgt ham i Afrikamesterskapet og i de kampene som er tilgjengelige, og vi ser at det er en spiller som er veldig lik vår kjære Krepin, som forsvant og nå herjer i belgisk fotball»

Les: Juventus vet nå at venstresiden blir Atleticos svake punkt

Konte ses av enkelte på som et større talent enn Krépin gjorde på samme tid. I desember ble Konte kåret den beste spilleren i en U20-turnering i Togo, mens han nylig var en del av Malis U20-landslag som gikk til topps i afrikamesterskapet. Konte er nå tatt ut på U23-landslaget i en alder av 18 år.

Les: Fransk keeper signert: «Han har enorm erfaring»

– Jeg visste ikke så veldig mye om Sarpsborg og Norge før nylig, men etter å ha blitt lagt fram et godt opplegg, er jeg trygg på at dette kommer til å bli veldig bra. Her kan jeg utvikle meg i fred og ro. Jeg gleder meg, sier 18-åringen.

Kant, tier, sentral og spiss
I Boubacar Konte får Sarpsborg 08 inn en rask, teknisk begavet fotballspiller.

– Vi tror og håper Konte er på samme nivå som Krépin Diatta. Han er en anvendelig spiller som kan bekle de seks øverste posisjonene i banen. Han er rask, teknisk og har et godt blikk for spillet, sier Berntsen.

Les på Helsesjefen: Vanlig havsalt kan hjelpe mot forkjølelse

Boubacar Konte har i dag gjennomført den medisinske testen og signert en fireårsavtale med Sarpsborg 08.