(foto: city, twitter)

En superdatamaskin har beregnet sannsynlighetene for alle mulige utfall i årets Premier League, og Liverpool-fansen kan glede seg til slutten av mai.

Innspurten av sesongen er i gang, og det er fortsatt så mye å spille for. Det er overraskende at gullkampen er så åpen gitt at Manchester City hadde en ledelse på 14 poeng over Liverpool i januar.
I tillegg til kampen i toppen er det fortsatt spenning knyttet til både topp 4 og i nedrykkstriden.

LES: Disse klubbene har brukt mest på agenter

Supermaskinen til The Mirror har kommet med dommen over hvordan årets tabell ender.

Superdatamaskinen spår at Liverpool vil bli Premier League-mestere. City topper tabellen med ett poengs fordel over sine rivaler nå, men beregningene datamaskinen har gjort tyder på at Klopps menn vil ta igjen Guardiola & Co.

For å være presis er det faktisk en 80% sjanse for at de røde vinner ligaen. Mye av det vil helt sikkert avhenge av resultatet av storkampen mellom de to tittelutfordrerne på Etihad på søndag.

Skulle Guardiolas menn gå seirende ut, er det vanskelig å forestille seg at de gir fra seg en fire poengs fordel på bare syv kamper. Men Klopps menn er ubeseiret i ligaen siden årsskiftet, og momentumet og form er taler garantert positivt i de rødes favør.

VIDEO: Manchester United heldige som ikke måtte avslutte med 10 mann

Kampen om Champions League-plassene er også intens. Her har vi Arsenal, Tottenham, Manchester United, West Ham og tør vi si Chelsea i deres nåværende form?

Superdatamaskinen er i alle fall veldig overbevist om at Chelsea er med i neste års Champions League, med en solid 99,9 % sjanse for topp 4.

Arsenal ligger også godt an med 96% sannsynlighet for å ta fjerdeplassen. The Gunners har to kamper til gode på Tottenham som har like mange poeng.

Manchester United-fans bør ikke lese videre.

Statistikken gir United bare 0,3 % sjanse til å avslutte blant topp 4 i år.

Vinner Premier League:

Liverpool- 80%

Manchester City- 20%

Topp 4:

Chelsea- 99.9%

Arsenal- 96%

Tottenham- 3%

Manchester United- 0.3%

Nedrykk:

Southampton- 1%

Brighton- 2%

Brentford- 2%

Leeds- 5%

Newcastle- 6%

Everton- 49%

Burnley- 58%

Watford- 77%

Norwich- 100%