Ernesto Valverde

Det er sikkert flere sportsdirektører som har gått med seg at den spanske manageren Ernesto Valverde sin kontrakt med Athletic Club Bilbao kun løper ut sesongen. 60 åringen har allerede sikret klubben spill i Europa neste år. Pr akkurat nå ligger de på 5.plass i La Liga med hele 12.poeng ned til Valencia på 7.plass. (Første plass utenfor spill i Europa)

Det er ikke La Liga som skaper overskrifter for Athletic Bilbao i dag, men gårsdagens Copa del Rey-finale.
Lørdag kveld var det finale i Copa del Rey, og for uvanlighetens skyld var ikke Real Madrid, Barcelona eller Atlético Madrid et av finalelagene. Det var Athletic Club Bilbao mot Mallorca.

Les: På vei inn i samtaler om prestisjefylt trenerjobb

Den store forskjellen på Athletic Bilbao nå og for et par år siden er ifølge spansk presse manager Ernesto Valverde. Blandingen mellom erfaring, engasjement og empati har løftet klubben opp. Valverde har lang historie med Atheltic Bilbao, han har ledet klubben to ganger tidligere i tillegg til å ha ledet andrelaget og vært trenerassisten. – Og for ikke glemme, spiller fra 1990 til 1996.

Ernesto Valverde har også vært manager for Barcelona, Valencia og Olympiacos.

Etter en ganske begivenhetsløs start på kampen tok det opp dampen etter 21 minutter, da Mallorca ga Athletic Club en kalddusj. I etterkant av et innlegg dampet ballen ned foran føttene til Dani Rodriguez, som satte inn 1-0 for Mallorca ytterst.

Athletic Club tok deretter over kampen og før første omgang var over fikk Nico Williams et mål dømt for offside, mens Iñaki Williams og Gorka Guruzeta var nær utligning flere ganger.

Les: Enorm Michael Edwards-triumf! Superstjerne går for rekordavtale med Liverpool

Kvitteringen kom ikke før i begynnelsen av andre omgang. Nico Williams leverte et innlegg til Oihan Sancet, som avsluttet høyt ved det lengste krysset til 1-1.

Kampen bød ikke på flere mål etter det, men gikk til ekstraomganger.

Der kom Mallorca nærmest en avgjørelse da Vedat Muriqi fikk en fin heading i det 113. minutt. Julen Agirrezabala i Athletic-målet sto på sin side for en like fin redning og holdt Athletic Club inne i kampen.

Forlengelsen bød heller ikke på noen mål – og dermed gikk kampen til straffesparkavgjørelse.

Der slo Alex Berenguer opp og sparket hjem Athletic Clubs første store tittel på 40 år, etter at Manu Morlanes og Nemanja Radonjic gikk glipp av Mallorca. De eneste titlene Athletic Club har vunnet siden deres siste liga- eller cuptittel er to spanske Super Cup-titler, i 2015 og 2021.

Les på F7: Benzema skjønner endelig hva han har gjort