Tuchel har noen svært tunge måneder. (foto: Bayern München)

Vi har sett Bayern München kollapse tidligere under Thomas Tuchel, men dette tar kaka. Trener og spillere vet seier er det eneste som teller for å ikke gi helt opp kampen om bundesligatittelen. Forrige helg ble det et bittert 0-2 i Der Klassiker mot Borussia Dortmund. Da tok Bayern-treneren sterk selvkritikk for at han kunne la dette skje. Mot Heidenheim på lørdag var Bayer på god vei til å rette opp noe, med 0-2 ledelse etter første omgang og cruising mot tre poeng. Cruising’en viste seg å være uten kontroll.

Heidenheim snudde kampen og kunne jublende sende superstjernene hos Bayern hjem med 2-3 tap. Dette var på lørdag, nå ventet vi på beskjed fra Bayern-ledelsen om at Tuchel sendes på porten, to måneder før planlagt.

LES: På vei inn i samtaler om prestisjefylt trenerjobb

De som har fulgt Bayern München, vet at ledelsen aldri aksepterer nederlag som går utover klubbens ære. Niko Kovac fikk direkte sparken etter 1-5 tap mot Eintracht Frankfurt i 2019, Julian Nagelsmann fikk sparken etter å ha gitt fra seg ti poengs ledelse til erkerival Borussia Dortmund, som i løpet et av en to måneders-periode var forvandlet til ett poeng bak Dortmund på bundesligatabellen.

På lørdag kveld gikk Bayerns sportsdirektør ut med meldingen som for Bayern München-kjennere må oppleves som oppsiktsvekkende.

På spørsmål om Thomas Tuchel leder Bayern neste uke mot et Arsenal i superform i Champions League, var svaret:

-Ja. 100 prosent (sikkert). Alle er nødt til å se seg selv i speilet. Det er ikke akseptabelt hvis vi som gruppe begynner å sette spørsmålstegn ved det (Tuchel), sier sportsdirektør Christoph Freund etter kampen.