(c) Bilde: Mjøndalen: Andreas Hellum

MJØNDALEN: (SPORTEN) (Mjøndalen – Strømsgodset 3-0) Det var ikke et «Ran» faktumet var at hjemmelaget var klart best i et intenst nabooppgjør mot erkerivalen Strømsgodset. Maktdemonstrasjonen betyr vitale poeng i bunnstriden for bruntrøyene.

Den hjemvendte sønnen Ole Amund Sveen ga hjemmelaget en drømmestart allerede etter fire minutter. Gjestene fra Drammen jobbet seg godt inn i kampen og spilte seg til flere farligheter, men klarte aldri å omsette sjansene i mål. Det utnyttet Fredrik Brustad da han «chippet» inn 2-0 på elegant vis i 2. omgang, før innbytter Stian Aasmundsen kronet drømmekvelden med en presis heading.

– Det er helt fantastisk. Vi vet hvor mye dette betyr for supporterne og oss. Det er ingenting som slår dette, sa Mjøndalen-spiss Fredrik Brustad til Sporten.com etter kampen.

Hos Drammenserne var tonen noe helt annet. Etter at laget står uten seier på ti kamper og er for alvor med i kampen om tilværelsen.

– Dette er ikke nok til å spille eliteseriefotball. Det var en drittkamp. Jeg er skuffet over innsatsen, sa Godset-trener Henrik Pedersen.

Fartsfylt åpning

Hjemmelaget hadde bestemt seg og gikk ut i hundre i åpningsminuttene, det skulle betale seg for etter fire minutter satt 1-0 for bruntrøyene. Tidligere SIF-spiller Martin Rønning Ovenstads frispark fant Sondre Solholm Johansen, som var sterkest i luften. Nedfallsfrukten endte hos Ole Amund Sveen, som smelte ballen i mål via et Godset-bein.

LES: Kan bli Premier League allerede i januar

– Dette er ekstremt pinlig. Sa en klart skuffet Mikkel Maigaard og mener at laget ikke henger sammen, sa han til Sporten.com

Gjestene spilte seg mer og mer inn i kampen etter å ha fått en skikkelig i trynet, men slet med å skape sjanser. Nærmest va Mikkel Maigaard var nær utligning med en frekk markkryper midtveis i omgangen, men Mjøndalen-keeper Sosha Makani hang med på notene.

LES: Kan bli erklært som seriemestere, men må vente noen uker på medaljene

Enda nærmere var Ovenstad og Mjøndalen på en kontring etter drøye halvtimen, men vingens avslutning strøk stolpen. Mot slutten av omgangen initierte Godset til en voldsom kanonade av fete målsjanser, men bruntrøyene og Makani sto imot til pause.

Brustad-frekkis

Godset hadde mye ball etter hvilen, men slet med å spille seg gjennom et dyptliggende hjemmelag.

Det fikk de svi for etter timen. Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth fant hurtigtoget Brustad på full fart gjennom et passivt Godset-forsvar.

– Jeg har hatt troen hele tiden, for måten både spillerne og klubben har taklet motgangen, imponerer meg. Vi har bare blitt bedre og bedre, og mot Strømsgodset satte vi skapet skikkelig på plass, sa Vegard Hansen i pressesonen.

31-åringen var iskald alene med Viljar Myhra og «chippet» inn sin andre nettkjenning på like mange kamper. Hjemmelaget fikk kampen inn i sitt spor og hadde god kontroll på Strømsgodset, som aldri klarte å mobilisere noen skikkelig sluttspurt.

– Det at vi tar en kruttsterk seier her, viser at vi har noe i Eliteserien å gjøre, det at vi også kan ha berget plassen på direkten er noe å ta med, avsluttet Hansen til Sporten.com