Nå er det Araujo som skal trøste i midtforsvaret. (foto: barcelona, twitter)

Når du sitter tett på en klubb, spillerne og supporterne, har du bedre forutsetning for å ta pulsen på en klubb som Barcelona. Vi gir mikrofonen til en Barca-journalist som er bekymret for forsvaret neste sesong da Xavi virkelig skal slå til.

Barcelona har ristet seg av Eintracht-tapet i Europaligaens kvartfinale, men Xavi og gjengen satt nok å vred seg i sofaen hvis de orket å se finalen i Sevilla på onsdag. Dette er trofeet som skulle vært busset hjem til Barcelona.

Les: Liverpool har satt prislapp på cup-helt

Men sesongen ble definitivt reddet med andreplass i La Liga, en posisjon Ronald Koeman ikke var i nærheten av før han ble vist utgangsdøra på Camp Nou i oktober.

Så langt, så bra, men Barca-journalisten bærer en bekymring før neste sesong. Når det gjelder den fortsatt sterkt pressede økonomien og Joan Laportas akrobatiske øvelser for å passere de massive fartsdumpene som er satt frem av La Liga – uten å miste farten, hevder journalist Juan Jimenez at Andreas Christensen-signeringen ikke står i fare.

-Jeg regner bestemt med at avtalen ikke er i fare på grunn av Barcelonas økonomiske situasjon. Tvert imot forteller kilder i klubben at avtalen er helt på plass, sier Jimenez til bold.dk.

Men for Jimenez er ikke nødvendig dette noen god nyhet.

-Jeg har mine tvil til Christensen. Jeg kjenner ham som en spiller som er kanske litt soft, og Barca har bruk for fysisk sterke midtforsvarere, og Xavi ville gjerne ha Koundé fra Sevilla, fortsetter journalisten.

Les: Wunderkind Florian Wirtz på bedringens vei, men Leverkusen får neppe utnyttet den ekstreme målteften på lenge

-Pique har kroniske problemer med sitt venstre bein, og alle i Barcelona er bekymret for ham frem mot neste sesong. Sånn det er nå fortsetter han likevel i neste sesong, og det er kun fysiske problemer som kan få ham til å stoppe, sier Jimenez.

Les: Angrepet på Mikke Mus fikk Eintrachts klubbpresident kjapt i retur

-Uansett vil Barca forsøke å selge Umtiti og Lenglet så Andreas Christensen får plass i hierarkiet, uten at jeg er sikker på at han kommer til å spille fast, avslutter Barca-journalisten.

Dansken skal inn og kjempe om plassen med Gerard Pique, Ronald Araujo og Eric Garcia. Journalist Jimenez er alt annet enn beroliget for situasjonen.