Sir Jim Ratcliffe

Storbritannias rikeste mann med en personlig formue ifølge Bloomberg på spektakulære 28,2 milliarder dollar, eier allerede to fotballklubber og har penger til overs også for å kjøpe Manchester United. Den 69 år gamle forretningsmannen som ble rik på oljeprodukter er i media om dagen i forbindelse med en mulig deal mellom fotballklubben Nice (som han eier) og Manchester United om vingen Jesse Lingard.

Han er ikke nådig overfor hvordan Glazer-familien håndterer sitt eierskap i Manchester United og peker på at pengebruken har vært vanvittig og resultatene har uteblitt etter Sir Alex Ferguson trakk seg tilbake i 2013. – Sir Jim Ratcliffe er ikke interessert i å kjøpe Manchester United fra Glazer-familien for øyeblikket, men kan investere en dag… hvis de endrer seg!!

Les: Nå har selv Thomas Meunier skjønt at det er over og ut for Witsel

The Daily Mirror skriver at Sir Jim Ratcliffe vurderer å kjøpe Manchester United, men ikke før en rekke ting er på plass.

De amerikanske eierne, Glazer-familien som i 2005 kjøpte majoriteten av Manchester United og lastet over gjeld i forbindelse med kjøpet har vært upopulære fra starten.

Manchester United-fans er desperate for at deres nåværende eiere – Glazer-familien – skal selge, og iscenesatte protester mot deres drift av klubben i april i fjor etter Superliga-fadesen. – Svært få mennesker har råd til å kjøpe de røde djevlene

Sir Jim Ratcliffe. Som tjente milliarder på å etablere kjemiselskapet Ineos i 1998 – var den rikeste mannen i Storbritannia før han emigrerte til Monaco i september 2020. – Ratcliffe er interessert i sport, han investerer i seiling, sykling, friidrett, F1, rugby og fotball. Ineos er de nåværende eierne av sveitsiske Lausanne-Sport og det franske laget Nice.

The Mirror skrev i 2019 han var tett på å kjøpe en Premier League klubb, noe han senere har benektet, hovedårsaken på generelt grunnlag er den vanvittige prissettingen.

Men de som var nærmest Ratcliffe, som startet karrieren som byråd i Stor-Manchester, har ikke utelukket at Ratcliffe til slutt kjøper en klubb og da er Manchester United nærmest.

Les: Med Anthony Martial hos Sevilla er det bare to «humørdrepere» igjen som skal ut

En fortrolig forretningsforbindelse sa i 2019: «Jim er en stor tilhenger av bedrifter i dette landet og var oppriktig interessert i å kjøpe en ledende Premier League-klubb.

«Samtidig vil han ha valuta for pengene, og etter å ha vurdert kostnadene og den nødvendige investeringen valgte han Nice foran Premier League-klubber han var i forhandlinger med.»

Det er den sluttsummen som er gjelder, og noe Ratcliffe bekreftet da han diskuterte United direkte noen uker senere.

Les på Popidol: Spotify velger løgner og konspirasjons podcaster Joe Rogan fremfor Neil Young

Ratcliffes kommentarer om United har gjort det klart – han vil kun vurdere å kjøpe dem eller en annen klubb hvis deres er økonomi i orden.

«Ikke for øyeblikket, nei,» sa Ratcliffe på spørsmål om han var interessert i å kjøpe United. «De har ganske store utfordringer som virksomhet».

«[Ineos] ønsker aldri å være de dummeste pengene i byen, aldri, aldri… de har ikke fått managervalget riktig, har ikke kjøpt godt».

«De har vært de dumme pengene, som du ser med spillere som Fred. Vi vil ikke se andre steder før vi har hatt et godt løp her [i Nice].

«Vi må finne ut hvordan vi skal lykkes før du noen gang vil skrive en stor sjekk. Det er ganske vanskelig.»

Siden Ratcliffes overtakelse i august 2019, har Nice blitt nummer fem og niende i Ligue 1. De er for øyeblikket nummer to på tabellen – 11 poeng bak lederne Paris Saint-Germain – og har en stor sjanse til å kvalifisere seg til Champions League.

Ratcliffe fortsatte med å si: «United har brukt enormt mye siden Ferguson dro og vært fattige på resultater, for å si det mildt. Sjokkerende dårlig, for å være ærlig».

«Vi har en annen tilnærming her for å være moderat intelligente om det. Prøv å gjøre det mer lokalt, prøv å lokalisere unge talenter.
«Noen klubber ser ut til å ha en evne til å gjøre det, Southampton, Lille. United har gjort det veldig dårlig.

Om kostnadene ved å eie en såkalt «Big Six» Premier League-side, la Ratcliffe til: «Du kommer raskt inn i noen ganske stratosfæriske tall.


«Og selv om klubbene har disse verdivurderingene i dag, har ingen noen gang betalt disse beløpene.

«Hvor mye betalte Abramovich for Chelsea, 100 millioner pund? Glazers [i United], hvilke 500 millioner pund? Du kan si det er verdt tre, fire milliarder, men ingen har noen gang betalt disse summene.

«Ineos har alltid prøvd å ta en fornuftig tilnærming. Vi liker ikke å sløse bort penger, ellers ville vi ikke vært der vi er i dag. Det er en del av vårt DNA, å prøve å bruke fornuftig.»