Dwight Yorke og Ole Gunnar Solskjær

Manchester United legende Dwight Yorke og tidligere lagkamerat med Ole Gunnar Solskjær har uttrykt sin interesse for å overta på Old Trafford etter Erik ten Hag.

The Guardian rapporterte på fredag at Erik ten Hag ville få sparken uavhengig av hvordan det ville gå i dagens FA-Cup finale mot Manchester City. Dagens 2 – 1 seier over Manchester City kommer trolig ikke til å endre oppfatningen hos Sir Jim Ratcliffe. Sparking av den nederlandske manageren kommer heller ikke til å åpne døra for Dwight Yorke heller.

Trippelvinner fra 1999 foreslår seg selv!

Les: Enig med Antonio Conte

Blant favorittene til å erstatte Ten Hag inkluderer Ipswich-sjef og tidligere United assistent blant annet under Ole gunnar Solskjær Kieran McKenna, som sikret seg opprykk til Premier League med Tractor Boys.

Bayern München-manager Thomas Tuchel og den nylig arbeidsledige Roberto De Zerbi har også blitt koblet sammen, i tillegg til nylig avgåtte Chelsea-sjef Mauricio Pochettino.

Men i et intervju med Daily Mail tror trippel vinneren Yorke fra 1999 at han kunne gjøre en jobb på Old Trafford – med henvisning til suksessen til en av hans tidligere lagkamerater.

Han sa (snakker via Fastest Payout Online Casinos): «Den type karakter, måten jeg kommer over, vet hvordan jeg skal trene, den lille læringserfaringen jeg har, folkene jeg kommer til å hente inn for å lage den fotballen klubb bedre i mitt bakrom personalet er veldig viktig.

Les: Wayne Rooney tilbake i managerstolen etter å ha senket sin forrige klubb

«Manchester United er en jobb du ikke kan si nei til. Det er en for stor jobb. Fotballens DNA har vært der.

«Jeg har bevist at jeg kan klare på kort tid å vinne [Australia Cup med MacArthur FC).

«Stol på meg, hvis Ole Gunnar Solskjær kan klare seg, kan jeg definitivt bli manager.»

Etter å ha trukket seg tilbake fra fotball i 2009, fullførte den tidligere Trinidad og Tobago-spissen alle trenermerkene sine, men fikk ikke en heltidslederrolle før i juli 2022. Yorke søkte tre ganger på Aston Villa-jobben, men kom ikke på shortlisten, og ble også intervjuet av National League laget Sutton i 2019.

Sjansen hans kom i mai 2022, da han ledet det australske A-League All-Stars-laget til et knepent 3-2 vennskapstap mot Barcelona. To måneder senere ble han deretter utnevnt til hovedtrener i A-League-klubben Macarthur FC, og vant 10 og uavgjort tre av sine 19 kamper før han dro etter gjensidig samtykke.

De vant også Australian Cup 2022 under Yorke – deres første konkurransetrofé noensinne. Macarthur var sjette i A-League da Yorke dro, men falt ned til 12. og siste plass ved slutten av sesongen.

Den tidligere United-stjernen hevdet overfor Optus Sport at det var klubben som bestemte seg for å skille seg fra ham, og sa at han var «veldig skuffet» over å forlate. Han la til: «Folk over meg tok en avgjørelse som var riktig for dem. Etter min mening var det ikke riktig hvordan ting endte.

«Jeg følte at spillerne var… Jeg vil ikke si jukset, men vi gjorde det bra og så ut som vi ville være i sluttspillet for å vinne den store finalen. Det var en mulighet som ble savnet.»

Yorke bekreftet senere overfor News Corp at han hadde stemplet klubben som et «pub» og «mickey mouse»-lag etter et nederlag – med disse kommentarene rettet mot klubbens hierarki. Det hadde blitt rapportert av flere utsalgssteder i Australia at disse kommentarene førte til hans avgang.

Les på Engelske klubber: Legenden Jaap Stam meldes på vei inn hos Manchester United i skreddersydd rolle