Befinner seg et eller annet sted i Buenos Aires. (foto: united, twitter)

– Hent meg, eller går jeg til Arsenal! Dette var beskjeden Erik Ten Hag fikk av sin favorittspiller hos Ajax da han tok med flyttelasset til Manchester.

Da Lisandro Martinez ble først linket til Man United, var det flere på balløya som skaket på hodet? 1,75 meter lav midtstopper fra Eredivisie inn i verdens tøffeste liga? Det viser seg at Edu og Mikel Arteta allerede hadde sett det enorme potensialet til den argentinske landslagsspilleren.

LES: Arsenal vil hente tidligere City-stjerne tilbake til Premier League

Martinez endte hos Man United, gikk direkte inn og viste han har det som skal til i Premier League. Noen dager før julaften står han i tillegg stinn av selvtillit, kronet som verdensmester for Argentina.

Erik ten Hag forteller at 24-åringen var på god vei til serieleder Arsenal.

-Martinez ønsket å forlate Ajax i sommer. Hadde vi ikke kjøpt ham, hadde han gått til Arsenal. Han var en av deres topprioriteter, begynner Ten Hag i et intervju med Voetball International.

Capitol: PiPfest 2023 presenterer tre nye artister

-«Licha» ringte meg på et tidspunkt og sa til meg: «Hør, sjef, jeg forlater Ajax uansett hva. Jeg kan signere med Arsenal, men vil du ha meg går jeg til Manchester United,», forteller Ten Hag.

Noen måneder senere og på vei inn i andre del av sesongen er det få, og ingen som klager på Martinez-signeringen. Etter å ha vært med på å styre midtforsvaret til Argentina helt inn til seierspodiet, er det bare Mikel Arteta og gjengen som skulle ha ønsket det hadde endt anderledes.