Etter drømmefinalen mot Watford sier Manchester City stjernen Vincent Kompany at nå er det slutt i klubben han har spilt i siden 2008.  – Etter 11 år i Manchester City takker kapteinen for seg. 

Belgiske Vincent Kompany sin siste kamp for klubben ble lørdagens FA Cup-finalen mot Watford. Manchester City vant 6-0 og sikret dermed en nasjonal «treble» da laget allerede har vunnet League Cup og Premier League tidligere denne sesongen.

Les: BBC: Graham Potter forlater Swansea

Siden han kom fra Hamburger SV i august 2008 har Kompany spilt 360 kamper for Manchester City og scoret 20 mål.

«Han er klubbens største aktør i moderne tid», sier City sin leder Khaldoon Al Mubarak.

«Det har vært mange viktige bidragsytere til Manchester Citys gjenoppblomstring, men uten diskusjon har ingen vært viktigere enn Vincent Kompany. Han har definert klubbens essens», fortsetter styrets leder.

Vincent Kompany har hjulpet å vinne fire engelske mesterskap, to FA Cup-titler og fire League Cup-titler.

Han er takknemlig for at han avslutter sin Manchester City-tid med en klubbens vellykkede sesong.

«Tiden er kommet for at jeg skal gå. Og hvilken sesong vi avsluttet med. Jeg er bare takknemlig for alle de som har støttet meg på denne spesielle reisen i en helt spesiell klubb. Jeg husker den første dagen så klart som den siste».

«Jeg vil aldri glemme hvordan Manchester City-fansen var lojale mot meg i gode tider, men spesielt i dårlige tider,» sier Vincent Kompany.

Det avsløres ikke hva den 33 år gamle belgiske vil gjøre etter sommerferien. I et innlegg på hans Facebook-profil skriver han at fremtidige planer snart vil bli annonsert.

Les: Exit for årets Ajax-spiller.