Hjem FotballEliteserien Ny stadion berger ikke plassen i Eliteserien
Ny stadion berger ikke plassen i Eliteserien

Ny stadion berger ikke plassen i Eliteserien

oktober 1, 2017

I går var Vålerenga på besøk på Nadderud stadion og det startet bra, to mål og ledelse, men så raknet det fullstendig. Etter kampen blir man sittende og stille seg spørsmålet om hvorfor Oslo, norges hovedstad ikke klarer å skape et stabilt godt lag som dominerer Eliteserien og som ypper seg i Europa. ?

Det er ikke trener Ronny Deila sin feil, for det har vært slik i mange år, lenge før han kom til klubben. Vålerenga har alltid vært et salig kaos, finansiert av entusiaster og tankredere, nå som byen har bidratt med ny stadion finnes det muligens en anledning for endringer.

I løpet av 24 minutter scoret Stabæk fire mål i andre omgang og sendte med det Vålerenga hjem i skam. Stabæk gikk i seg selv i pausen og Elitereriens toppscorer Ohi Omoijuanfu ble «sinnago» etter en konfrontasjon med dommeren over avblåsning for filming.

Vålerenga var overhodet ikke klar til å stå imot Stabæk i andre omgang. Vålerenga supportere var i sjokk over det de så, Stabæk supporterne var i ekstase.  Det så ut som om alle på Nadderud hadde glemt å ta pillene sine, med to totalt forskjellig resultat.

Tabellen er et trist syn, Vålerenga har etter 23 kamper bare 27 poeng og 12.plass. Det er en farlig posisjon å være i. Oslos stolhet skal være glade det er en landslagspause i mellom nå og 10 oktober når de skal ta imot formsterke Haugesund på Vålerenga kultur og idrettspark.

 Stabæk – Vålerenga 4 – 2

Alle kan gå på en smell slik Vålerenga gjorde igår, problemet er at smellene kommer altfor ofte, ikke bare i år, men nesten hvert eneste år. Rosenborg har 50 poeng og har i praksis vunnet årets serie. Vålerenga burde hatt 49 med en kamp mindre spilt og kampen 26 november på Fosshaugane burde være avgjørende i kampen om seriegullet. – Isteden kan det være kampen som sender Vålerenga ned i OBOS ligaen.

Kan hende vi skulle vekke til live Lyn igjen og gjøre det til Oslos stolthet.

 

Les også: