Trening

Driver du aktivt med sport og ønsker å kunne trene intensivt hjemme? Da er denne artikkelen midt i blinken for deg. Alle som driver aktivt med sport vet hvor viktig det er med trening, og det å trene både kondisjon og styrke for å kunne yte maksimalt. Ønsker du å opprettholde treningen også når du er hjemme, uten å måtte dra på trening eller på et treningssenter? Da får du her gode ideer til styrketrening som du kan utføre på uteområdet ditt hjemmet. Vi vil fokusere på aktiviteter med høy intensitet som vil bidra til å bygge styrke og gjøre deg klar til enhver sportstrening som du står ovenfor. Følger du dette utendørs treningsprogrammet vil du kunne yte maksimalt også på andre treningsarenaer. 

Tren med elementer som du har utendørs

Det å bruke uteplassen eller hagen som treningsarena er helt ideelt for alle treningsfanatikere som ønsker å få enkel tilgang til trening. Benytter du deg av uteplassen når du skal trene, er du bare noen få skritt unna ditt eget hjem, samtidig som det er lett tilgjengelig og kan brukes akkurat når du ønsker å trene. Et utendørs treningsområde er alltid åpent og det er enkelt å presse inn en økt eller to som passer i en ellers travel hverdag. For å gjennomføre en utendørs treningsøkt kan man med fordel bruke utemøblene sine. Har du hagestoler, et hagebord eller en hagebenk vil disse danne et perfekt grunnlag for å kunne gjennomføre en helt fullverdig treningsøkt.

Enkelt og effektivt utendørs treningsprogram

For å starte treningsøkten kan du plassere en hagestol mot en vegg for å sikre optimal støtte, deretter legger du deg på bakken med benene oppå stolen og løfter hoftene. Senk deg gradvis opp og ned til startposisjon og gjenta denne sekvensen 2 ganger, hver gang á 10 repetisjoner. En hagebenk er perfekt å bruke til trappetrinnshopp, hvor du trår opp og ned på hagebenken med bena. Dette vil styrke de store lårmusklene og styrke bena. Gjenta også denne øvelsen 2 ganger á 10 repetisjoner. Legg deg deretter ned i planken og ligg i 1 minutt, hold deretter en 30 sekunders pause, og gjenta øvelsen 3 ganger. Legg deg på bakken med benene opp på en hagestol- eller benk og utfør 10 sit-ups, repeter 2 ganger. Disse øvelsene trener alle de store muskelgruppene på en enkel, tilgjengelig og effektiv måte. Når det kommer til utendørs trening er det virkelig kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan trene, og hvordan utemøblene kan brukes som treningsapparater.