(c) Bilde: Strømsgodset: Mustapha Fofana

Spisstalentet Mustapha Fofana (18) har undertegnet proffkontrakt med Strømsgodset ut 2021-sesongen. – Den atletiske angriperen har hatt en knallsesong og står med 16 mål på 17 kamper for Team SIF og G18-laget. Han fikk også sin debut for A-laget i cupen mot Ullern. Nå er det klart at Fofana skal fortsette sin flotte utvikling i Strømsgodset.

Onsdag kveld satte den lokale unggutten navnetrekket på en avtale ut 2021.

Les: Leeds fortsetter å komme med fantastiske forslag, denne gangen til Francesco Totti

«Fofana er et naturtalent med et bredt ferdighetsregister. Han er god teknisk og til å utfordre en mot en, han har solid fysikk og et imponerende steg. Dette er en gutt med et stort potensial, men for at Fofana skal ta ut dette potensialet må han jobbe med fokuset sitt og temperamentet», sier sportssjef Jostein Flo til egen web.

Han er klar på at Fofana har mye spennende ved seg og det utvilsomt blir spennende å følge 18-åringens videre utvikling. Med sin fart, fysikk og forfytningsevne har spissen dessuten ferdigheter som vil kunne passe godt inn i den spillestilen som Henrik Pedersen nå innfører på A-laget.

Les: Genk kaptein Leandro Trossard til Premier League

– Vi skal hjelpe Fofana med å ta det neste steget, men det er viktig at han er tålmodig og jobber knallhardt for å bli litt bedre hver eneste dag, sier Flo.

Mustapha Fofana kom til Strømsgodset foran 2016-sesongen. Han har tidligere spilt for Stoppen Sportsklubb og ikke minst Skiold. I sistnevnte klubb hadde han Amahl Pellegrino som trener. De to kjenner hverandre godt fra tidligere. Som liten gutt i den røde Skiold-drakta var det en drøm for Fofana om en dag å ta steget inn på Marienlyst og spille Eliteserie-fotball for Strømsgodset.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å ta på meg den blå Godset-drakta og spille ute på Marienlyst. Nå skal jeg ta denne sjansen med begge hendene og jobbe på, sier 18-åringen.

Les på Popidol: Hør: «Fant» en akustisk Freddie Mercury sang fra 1986

Gjennom året har Fofana hatt mange samtaler med trener Øyvind Thorsen og utvikllingsleder Lage Sofienlund om hva som må til for at han skal ta det neste steget opp på A-laget. I år har spisstalentet utviklet seg på flere områder, samtidig som han fremdeles har ting å jobbe med.

– Det er nå det starter. Jeg ønsker å vise meg frem på A-laget og for den nye treneren, sier Fofana.