Må sørge for bedre spillere rundt dansken.

Det var egentlig ikke overraskende, men likefullt et slag i ansiktet på Newcastle fans at manager veteran Rafael Benitez valgte å ikke forlenge sin avtale med klubben. 

Newcastle United er igang med arbeidet for å finne en erstatter og har utarbeidet en managerial «shortlist». Klubben bekreftet tidligere denne uken at deres manager vil forlate sin stilling når hans kontrakt.

«Det er med skuffelse vi kunngjør Rafael Benítez vil forlate NUFC ved utløpet av hans kontrakten hans.» sa de i en uttalelse.

«Vi har jobbet hardt for å utvide Rafa-kontrakten over en periode, men det har ikke vært, og det vil ikke være mulig å nå en avtale med Rafa og hans representanter.»

The Telegraph skriver at Steven Gerrard er et av Newcastle sine hovedmål.

Les: Rafael Benitez ville ha fett betalt

Manchester City assisterende trener Mikel Arteta har også ønsket sammen med OGC Nice manager Patrick Vieira.

Newcastle er også opptatt av å bringe Bournemouth-manager Eddie Howe til St James ‘Park.

Les: En avtale med Real Sociedad bringer Martin Ødegaard nærmere Real Madrid

Sean Dyche og Steve Bruce ses på som en «nødløsning» hvis ikke noen av de lenger opp på lista skulle slå til.

Newcastle United har er ennå ikke i kontaktet noen, men har skrevet en «shortlist» ledet av Patrick Vieira, Steven Gerrard og Mikel Arteta.

Gerrard, er manager for den skotske Premier League klubben Rangers.  Frank Lampard var inntil han ble «plukket opp» av Chelsea også langt oppe på listen.

Mikel Arteta er sterkt knyttet til rollen, mens Vieira har vært i dialog med Newcastle tidligere, men de utnevnte i 2015 tidligere engelske landslagssjefen Steve McClaren istedenfor.

Hør på Popidol: «Fant» en akustisk Freddie Mercury sang fra 1986

Det er en del eksperter som har kommentert av Jose Mourinhos navn ikke er å finne på Newcastle sin «Shortlist», han er den manageren som har lavest odds hos engelske oddssettere.