Radarparet Lopetegui og Monchi. (foto: sevilla, twitter)

Monchi har blitt en profil uten ball i fotballens verden. Ikke er han manager heller. Men en ting er sikkert: Med den tidligere keeperen som direktør, er du garantert liv og røre.

Han hadde mindre enn 100 A-lagskamper i karrieren, alle for Sevilla på 1990-tallet. Etter å ha ledet klubben til 11 trofeer som direktør, ønsket han å forlate klubben i 2016. Som takk for jobben han hadde utført, ble han nektet exit hvis ikke hans nye arbeidsgiver løste ut utkjøpsklausulen (?) på rundt 50 millioner kroner.

Les: Agentfrue: Mauro Icardi har bestemt seg

Exiten kom først i april 2017, der en fireårs-kontrakt ble signert noen dager senere med Roma. Sportsdirektøren holdt det gående i den italienske hovedstadsklubben frem til mars 2019, da begge parter hadde fått nok av forholdet.

Dermed bar det tilbake til Sevilla, denne gangen for å rydde skikkelig opp i «rotet» som hadde hopet seg opp i hans fravær.

Og status per august 2019?

Totalt 25 spilleroverganger/leieavtaler i sommer.

13 ut, 12 inn.

Les på Popidol: Denne tandem-utforkjøringen er fantastisk

Den siste ut døra er den 22-årige franske stopper Joris Gnagnon, som vender tilbake til Rennes etter bare 16 kampe for Sevilla forrige sesong.

Andre som har funnet veien ut i sommer: Wissam Ben Yedder, Pablo Sarabia, Luis Muriel og Roque Mesa.

Nemanja Gudelj, Luuk de Jong, ;Manias Dabbur, Fernando og Rony Lopes er blant de med nye og friske bein.

Les: Emre Can forlater Juventus

Så kort fortalt: Manager Julen Lopetegui har kanskje den største oppgaven i La Liga denne sesongen. Å bygge opp et lag etter en total makeover er ikke for amatører.

Med full poengpott og på topp i La Liga, virker det som Lopetegui og Monchi er de rette mennene for jobben.

Sevilla med Lopetegui og Monchi ved roret blir å regne med – garantert.