En glad gutt.

Forrige uke ble Mbappés signering med Real Madrid bekreftet. Endelig! vil mange si, for overgangssagaen som har pågått de to siste årene har vært en sann lidelse å følge. Spesielt når det har vist en grådighet som får mange til å akke seg. Bayern Münchens sportsdirektør går lenger, han mener franskmannen er med på å hamre en spiker i kista på fotballen.

Max Eberl er fortsatt rimelig ny som sportsdirektør hos Bayern München, men har vært gjennom et år hos bundesligagiganten som har krevd mye. Eberl er mannen som har overbevist Karl-Heinz Rummenigge og Bayern-styret om at ferskingen Vincent Kompany er treneren det skal satses på, etter en prosess for å erstatte Tuchel som har vært kaotisk med rundt fem trenere som har takket nei til jobben.

LES: Gode nyheter for Manchester United fans etter Thomas Tuchel sitt møte med Sir Jim Ratcliffe

Det er derfor sikkert okay for Eberl å skifte tema, men som sportsdirektør for en av de største klubbene er det svært relevant at Real Madrid drar opp over en milliard for at den franske 25-åringen «orker» å signere med La Liga-klubben.

– Man kan alltid bli mer grådig etter penger, men alle som er grådige på penger vil etter hvert bli spikeren i fotballens kiste, begynner Eberl poetisk til Forbes.

– Det gir meg ikke god følelse. Penger forlater markedet. Ingen klubb tjener på dette. Spillerne, familiene, agentene, pengene kommer alle til gode – men ikke klubbene. Tidligere tjente i hvert fall klubbene på det. På et tidspunkt vil det bli overmettet, og da tar Saudi-Arabia over, uttaler sportsdirektør Eberl.

F7: Legenden Thiago Silva skapte a-ha tilstander i Brasil!

.