Det er griseflaks for den italienske sykkelproffen Antonio Tiberi at han ikke bor hjemme i Italia, men har flyttet til Sam Marino. 21 åringen som skjøt katten til turistministeren på San Marino med luftgevær kunne sittet to til tre år i fengsel i Italia, men han nå slipper unna med en bot.

Det er klart man tømmer hjernen for celler når man sitter på en sykkel dag ut og dag inn, men det er ingen unnskyldning. Vi i Sporten.com sin redaksjon er samstemte i at det ikke er ok å skyte katter selv om man er sykkelproff.

Les: VM-stjernens agent til stede på Anfield

Det var rettsmøte i går hvor Tiberi sin forklaring var han han akkurat hadde kjøpt et luftgevær, han satt og siktet ut i gaten og var interessert i å teste kapasiteten til geværet. – Først tenkte han å teste på et skylt, men så dukket den uheldige katten til turistministeren opp. «Jeg hadde ingen intensjon om å drepe dyret, jeg trodde det ikke var dødelig, sa Tiberi i retten i følge Corriere della Sera. «Jeg innrømmer at jeg siktet på den, og til min overraskelse traff jeg faktisk»

San Marinos turistminister Federico Pedini Amati er lei seg og sinna: «Katten plaget ingen. Den hadde bodd hos oss lenge, og datteren min Lucia elsket den. Du kan ikke slippe unna med en bot»

Men det var nettopp bot det ble. 4000 euro. Tiberi flyttet til San Marino siden mars i fjor og lover å slutte helt å sikte på levende ting.

I 2018 tok han bronse på tempoen i junior-EM, mens han året etter ble juniorverdensmester i samme øvelse. Til daglig sykler italieneren for Trek-Segafredo.

Les på Engelskeklubber: Newcastle-supporterne har fått en forsmak på hva som kommer