Lederen. (foto: leipzig, twitter)

Vi har ventet på det siden Kasper Dolberg valgte overgang til Nice i 2019. Nå kjemper Ligue 1-klubben bare 8 poeng over nedrykksstriden, noe som ikke er et sted å være for spilleren som er blinket ut for større oppgaver.

Det er tyske Sport Bild som melder at Julian Nagelsmann har funnet tre angrepsspillere han har lyst på: Divock Origi (Liverpool), Kelechi Iheanacho (Leicester) og Kasper Dolberg.

Les: Bayern München i ferd med å miste sitt største talent til en av Premier League-gigantene

Dansken var allerede på raderen til RB Leipzig da han som tenåring stakk seg frem hos talentmaskingen Ajax. Dolberg gikk gradene hos den nederlandske toppklubben og leverte 33 scoringer på 78 Eredivisie-kamper for arbeidsgiveren.

Dette var akkurat spilleren legenden Patrick Vieira var ute etter for å løfte Nice opp til stedet i Ligue 1 der solen alltid skinner. Dolberg ble hentet i 2019, med kontrakt løpende til sommeren 2024.

Les på Engelske klubber: Chelsea ønsker tysk erstatter

Debutsesongen endte med 11 scoringer på 23 Ligue 1-kamper, og Vieira var storfornøyd med dansken og la planer om å få Dolberg opp det neste nivået. Det gikk ikke som planlagt. Denne sesongen forsvant Nice ut av Europaligaen, raste nedover tabellen og endte med at den franske manageren ble sendt på dør for en måned siden.

Dolberg har også blitt preget av uroen hos Nice, og har måttet nøye seg med 3 scoringer på 11 Ligue 1-kamper, ikke i nærheten av hva han presterte i debutsesongen.

Nå hevder tyske Sport Bild at Nagelsmann jobber med en plan om å hente Dolberg på leie, noe som vil bringe dansken til nivået og utviklingsmulighetene han trenger og fortjener.

Les: Det som er ille, er at Real Madrid-direktørene heier på Martin Ødegaard