Xabi Alonso er mannen å spille for i Bundesliga. (foto: Bayer Leverkusen)

Tidene har forandret seg – og det har gått raskt. Bayern München har denne sesongen måtte gi fra seg bundesligatittelen for første gang på over et tiår. Ikke noe underlig at dette skjer, men måten det har blitt gjort på forteller at maktforholdet i Bundesliga kan være i ferd med å endre seg. Ubeseiret gjennom sesongen har Xabi Alonso ledet en gjeng med unge Leverkusen-spillere til serietittel, potensielt tittel i cupen og europaligaen også. For Josip Stanisic blir det helt feil å returnere til Bayern München.

24-åringen ble hentet til Leverkusen forrige sommer og har fått 35 kamper på banen. Dette er bare seks færre enn han har på Bayern Münchens førstelag siden han tok steget opp fra andrelaget i 2021.

LES: Mourinho har fått tilbud om trenerjobb som han neppe tar som et godt tegn

Ifølge tyske Sky Sports er den opprinnelige planen at høyrebacken returnerer til Bayern München etter sesongen, men 24-åringen stortrives hos Xabi Alonso og ønsker å bil værende. Stanisics agent har tidligere uttalt klienten skal tilbake til München, men spilleren vil være med på å skrive mer historie med Alonso.

F7: Sender den tidligere Manchester United- stjerna Nani ut av klubben – to kamper før sesongslutt

Da får vi se om den kroatiske landslagsspilleren blir dratt «hjem» mot sin vilje eller om Bayern München lar Alonso beholde en av brikkene som har bidratt til den historiske sesongen.

Alt du trenger å vite: Bayer Leverkusen – Augsburg