Jürgen Klopp

I motsetning til å Norge får gir de fleste land sine landslagssjefer sparken hvis de mislykkes i kvalifisering eller underleverer i internasjonale turneringer. USA har hatt mislykkes skikkelig i Copa America på hjemmebane, et mesterskap som skulle vise at de var klare for suksess om to år i VM både som arrangørland og på banen.

Nå har USAs landslagssjef gjennom de siste fem årene Gregg Berhalter sparken. USA som er nummer 11 på FIFA sin ranking er nå på jakt etter en ny og samlet amerikansk presse er enige i hvem det burde være.

USA har tid til å vente noen uker, til og med et halvt år!

Les: Nå er det den ene Højlund lillebroren sin tur

USA floppet i Copa America. Det hele endte med exit allerede i gruppespillet, etter tap mot både Uruguay og Panama.

Etter fiaskoen ble det oppfordret til at forbundskaptein Gregg Berhalter, tidligere i Hammarby manager, måtte gå av. I natt kom svaret fra det amerikanske fotballforbundet! Han får sparken med umiddelbar virkning.

«Vi er dypt takknemlige for Gregg for hans dedikasjon de siste fem årene,» sa Matt Crocker, atletisk direktør, i en uttalelse.

Videre opplyser det amerikanske fotballforbundet at prosessen for å finne en erstatter er i gang og at han skal kunne «maksimere potensialet» for VM om to år. Et VM som USA arrangerer sammen med Mexico og Canada.

«Berhalter kompilerte en rekord på 44-17-13 på 74 kamper som USMNT-hovedtrener og en rekord på 29-9-7 i offisielle konkurranser i løpet av sin periode, noe som førte USMNT til en vellykket 2022-VM-kvalifiseringskampanje. I 2022 ble han den første tidligere landslagsspilleren som trener USA i et verdensmesterskap, og ledet det yngste laget på banen i turneringen til en andreplass i gruppe B med fem poeng etter uavgjort mot Wales og England og en seier mot Iran, før han falt for Nederland i 16-delsfinalen. Under hans veiledning vant USMNT 2021 Gold Cup og to Concacaf Nations League-titler.»

Nå starter jobben med å overtale Jürgen Klopp som nettopp har lagt bak seg ni suksessrike og svært krevende år som Liverpool manager. – Han trenger en pause etter å ha gått rett fra jobb til jobb i over to tiår. (Mainz – Dortmund – Liverpool) Planen til den tyske manageren er å ta et år før han vurderer sin fremtid.

Les på Popidol: Gladiator II-traileren har kommet og den ser utrolig ut

Så hvem kan ta over? Drømmenavnet i amerikanske medier, inkludert ESPN, er kontraktsfrie Jürgen Klopp. Også navn som Strasbourgs Patrick Vieira og LAFCs Steve Cherundolo blir sett på som mulige kandidater.

Det er to landslagssjefsjobber som frister Jürgen Klopp! – Tyskland og USA

USA bruke samme tilnærming som Brasil brukte (uten suksess) med Real Madrid manager Carlo Ancelotti som for et år siden var sliten og usikker på fortsettelsen. – 65 år gamle Ancelotti som kom «grusomt» tilbake sist sesong og vant både La Liga og Champions League har avtale med Real Madrid frem til sommeren 2026.

Brasil ga Ancelotti beskjed om at de kunne vente på at han ble ledig i jobben og poengterte at det er mye fritid i en landslagssjefsjobb.

VM i fotball 2026 blir det 23. verdensmesterskapet i fotball for menn og skal avholdes i USA, Canada og Mexico fra torsdag. 11. juni 2026 – søndag. 19. juli 2026.

Les: Jürgen Klopp skaper bølger med Instagram-innlegg etter å ha blitt «tilbudt» ny stor jobb

Profilen og tidligere landslagskeeper Tim Howard vil se at fotballforbundet satser – og drømmer – stort. Han tilbyr sin hjelp. I en Daily Mail-spalte skriver 45-åringen at han tror han kan overbevise Jürgen Klopp om å ta over landslaget.

«Etter skuffelsen i Copa America ønsker jeg personlig å fly til Spania (hvor Klopp bor nå). Jeg mener det,» skriver Howard.

«Jeg vet at Klopp bare har vært pensjonist i noen uker, og jeg vet at han vil ta en pause. Men hvis vi satte oss ned og snakket i villaen hans i Spania, tror jeg at jeg kunne lokket ham hit. 100 prosent».

«Pengene er definitivt der. Min pitch ville være enkel: han har en ung gruppe spillere som kan spille progressiv, fremoverlent fotball – akkurat som Liverpool-laget hans. Og om to år går han til det største verdensmesterskapet noensinne».

Howard fortsetter å stille opp argumenter som han tror kan overbevise Klopp. For eksempel at landslagskapteinens jobb er mindre krevende tidsmessig sammenlignet med å lede et klubblag.

I tillegg er USA direkte kvalifisert til verdensmesterskapet i 2026 som vertsnasjon.

«Det er det jeg ville gjort (prøvet å ansette Klopp) hvis jeg drev fotball i USA», skriver 45-åringen.