Niklas Süle. (foto: Borussia Dortmund)

Han har et utseende som får deg til å snu hvis du møter tyskeren i en mørk sidegate. På fotballbanen har Niklas Süle vært fryktet av motstanderne, men den siste sesongen har 28-åringens «skremmende masse» gått utover tempoet. Ute av EM-troppen bestemte Borussia Dortmund-midtstopperen seg for å skape store endringer.

Det siste året har tysk media formidlet saker om Süles «dårlige form». Når du står i 31 kamper for Borussia Dortmund, er du fit, men da det spisset seg til i Champions League fra kvartfinale til finale, satt 28-åringen på benken (fikk 23 minutter mot PSG).

LES: Sparket! -Nå starter jobben med å overbevise Jürgen Klopp

Da den tidligere Bayern München-spilleren ble holdt utenfor EM-troppen av Julian Nagelsmann, skal det ha vært på grunn av landslagstrenerens oppfattning om «dårlig form» hos midtstopperen på 1,95.

Süle har tatt avvisningen som en kickstart for «sitt nye fotballiv». Sky Sports melder 28-åringen leide med seg egen kokk på sin fire ukers sommerferie på Mallorca, der Dortmund-spilleren presset seg gjennom et intenst treningsregime.

Kontrollert kosthold og svetting har gitt resultat i det Sky Sports melder vekttap på rundt 10 kilo.

Høres ut som et godt utgangspunkt. Vi synes likevel Niklas Süle ser litt mindre skremmende ut for motstanderne, men skjønner tempo på gressmatta er viktigere.

ENGELSKE KLUBBER: Slot har fått et skikkelig problem med Liverpools milliardinvestering