Henrik Åhnstrand

Gif Sundsvall er nest sist etter at halve Allsvenskan-sesongen er spilt. Styret i klubben vil ikke lenge lenger på bedre tider og har i dag sparket hovedtrener Henrik Åhnstrand som i pressemeldingen skjønner godt hvorfor: «Forhåpentligvis kan dette gi energi til laget i jakten på fortsatt Allsvenskan-spill i 2023».

Gif Sundsvall har hatt en tøff vår som nykommer i Allsvenskan. Etter halve serien spilt er laget nummer to på tabellen nedenfra og har sluppet inn hele 37 mål på 15 kamper, mens de kun har scoret elleve.

LES: De Ligt ble «snytt» hos Juventus

Etter 15.kamper har de 10.poeng. – Degerfors ligger helt sist med 8.poeng.

Nå handler klubben. Hovedtrener Henrik Åhnstrand får sparken.

– Vi i GIF Sundsvall er enige om at vi trenger en endring. Vi opererer i en bransje hvor vi skal prestere hver dag og hvor alt er basert på resultatene vi oppnår ute på banen. Vi har ikke oppnådd de resultatene vi ønsker, eller trenger å oppnå for å fortsette å spille Allsvensk fotball fremover, og for å kunne gjøre det må vi gjøre en endring. Etter å ha analysert hvor vi står i dag og hatt interne diskusjoner om hva vi må gjøre for å oppnå riktig resultat, har vi sammen med Henrik bestemt oss for å gå hver til sitt, sier sportslig leder Urban Hagblom på klubbens hjemmeside.

LES: Supporteropprør: «CR7 not welcome!»

Åhnsrtand selv sier følgende om å forlate klubben:

– Resultatene har ikke gått vår vei selv om vi jobbet hardt og snudde og snudde alle steinene. Jeg respekterer spillereglene og det er bedre at endringen kommer nå med tid til overs. Forhåpentligvis kan dette gi energi til laget i jakten på fortsatt Allsvenskan-spill i 2023.

Assistenttrener Brian Clarhaut tar nå over rollen, sammen med Benny Mattsson.

Avisen opplyser at klubbledelsen tidligere tok beslutningen om å sparke Åhnstrand dersom det ble tap da Malmö FF besøkte NP3 Arena. Men «Giffarna» klarte å beseire den regjerende mesteren 2-1, noe som ga treneren en fortsettelse, om enn kort.