Depay. (foto: barcelona, twitter)

Ronald Koeman hentet inn den nederlandske løven for å demme opp etter at Messi-demningen brast sommeren 2021. Nå er det Xavi som styrer Barca-skuta, og har det siste halve året disponert et overgangsbudsjett Koeman bare kunne drømme om da han hoppet av som suksesstrener for det nederlandske landslaget og ble hentet til Camp Nou i 2020.

For Memphis Depay betyr dette at posisjonen i Barca-laget han var lovet og ble gitt av Koeman ikke eksisterer lenger.

LES: Nederlandsk media: Arsenal går for ekstremt ettertraktet ving

I debutsesongen bød Depahy på 12 scoringer og 2 asssits på 27 La Liga-kamper, noe som gjorde ham til klubbens toppscorer. For Xavi er dette tydeligvis ikke nok.

Etter at Pierre Emerick-Aubameyang valset inn på Barca-laget i januar og leverte, har det blitt mindre splletid på nederlenderen. Nå er det ikke lenger Depay som skal ha hovedrollen i oppbygning av Barca i en post Messi-periode.

Med Raphinha og Lewandowski også på plass i troppen, bærer det én vei for nederlenderen med kontraktsutløp neste sommer. Ifølge Diario AS brukte Xavi anledningen på USA tour’en til å gi Depay klar beskjed om at han ikke har den samme rolle i laget denne sesongen, og gis muilghet til å se seg etter andre klubber.

Flere Premier League-klubber holder øye med prosessen rundt Depay, så for oss blir dette den minst overraskende exiten på sommerens overgangsmarked.

LES: Diego Costa er tilbake!

Depay trenger, som alle andre landslagsspillere som drar til Qatar om noen måneder, spilletid, spilletid, spilletid.