Bilde tatt i et lykkelig øyeblikk.

Hele fjoråret kom det jevne drypp om at Atletico Madrids største investering og Diego Simeone var på alt annet enn same page. I måneden frem mot nyttår var det liten tvil om at 23-åringen presset på for en exit. Den kom i januar, med utleie til Chelsea for resten av sesongen. Nå kommer det frem at Barcelona ett år tidligere hadde blitt enig med Atletico om det samme.

Men da skal det ha dreid seg om permanent overgang. Ifølge spanske AS var det enighet om en Felix-overgang til Barcelona i januarvinduet 2022. Avtalen hadde som base en overgangssum på 70 millioner euro, der sluttsummen kunne øke til 135 millioner euro hvis portugiseren nådde ulike mål.

LES: Gigantklubb i trøbbel har kontaktet Mourinho

Vi husker hvordan klubbpresident Joan Laporta manøvrerte seg til signeringer av Ferran Torres, Adama Traoré og Pierre-Emerick Aubameyang. Aktiviteten ble godkjent av La Liga, der den første kom for 46,3 millioner pund, den andre på leie, Aubameyang ble sendt ut av Arsenal som free agent.

Men Felix-signeringen ble for drøy.

Ifølge det spanske mediet satte Financial Fair Play-reglene en stopper for Barcas kjøp av Joao Felix. Med krav fra La Liga om å kutte kostnader på 200 millioner euro før 2023/24-sesongen, skjønner vi nå at dette var til alles beste. Felix ser i tillegg ut til å trives på Stamford Bridge (etter at han kom tilbake fra rødt kort-karantene).

LES OGSÅ: Tabbe-dommer har fått sparken