El Matador. (foto: united, twitter)

Denne uken hevdet spanske Sport at Barcelona og Cavani i prinsippet er enige om en avtale der United-spilleren kaster seg inn i La Liga for å gjøre sitt for at Barca ikke starter neste sesong i Europaligaen. Mye skal være på plass mellom partene, men to krav må likevel oppfylles.

Etter at Cavani «måtte» gi fra seg nr. 7-drakta til nyankomne Ronaldo i sommer, har det blitt smått med spilletid. Senterforwarden har tidligere vist han ikke trenger mange minuttene med kamptrening for å produsere scoringer og assists, det er dette Xavi nå ønsker å utnytte.

Les: Matthijs de Ligt har fått nok av Juventus – kan løse Tuchels trøbbel

Men så var det disse skadene. Til 11 av 18 Premier League-kamper har 34-åringen vært indisponibel for United-manageren. Ifølge Sport krever Barca en skikkelig tilstandsrapport på fotballkroppen.

Sport hevder det ligger en 18-måneders kontrakt klar for signering, men Barca må først forvisse seg om at angrepsløsningen også er spilleklar.

Cavani er forventet å være kampklar etter skaden fra november om ikke altfor lang, men Barcelona trenger en slags garanti på at de ikke henter inn en spiller der skaden bare venter på å bli slått opp igjen.

Det var krav nummer 1.

Den flyvende matador. (foto: united, twitter)

Og det økonomiske? Krav nummer 2 er at Cavani får utbetalt en del av den avtalte lønna denne sesongen, med resten utbetalt i løpet av neste sesong. Dette har kalkulator-gjengen til Barcelona regnet seg frem vil gjøre overgangen mulig.

Hadde en deilig opptur med 3-2 seier over Elche på lørdag. (foto: barcelona, twitter)

Dette var de personlige betingelsene. Barcelona er også avhengig av at Manchester United ikke står på kravet om kompensasjon for å slippe Cavani før tiden, for United-ledelsen vet like godt som resten av verden at det ikke er noe penger å hente fra den katalanske hovedstaden i dette overgangsvinduet.

Mye som skal falle på plass samtidig, men vi har en sterk magefølelse på at dette skjer.

Les: Melder seg en gang for alle av racet om Erling Haaland