Luciano Spalletti

Han ledet Napoli til klubbens første Serie A-tittel på over tre tiår. Så røk han uklar med klubbpresident de Laurentiis. Suksesstreneren har vist han kan oppnå det umulige, noe som kommer godt med i hans neste jobb.

For de som har fulgt VM og EM-sluttspill i en håndfull tiår, er Italia en av de største fotballnasjonene. Med EM-tittelen i 2022 var Italia tilbake i førersetet – trodde de fleste. Så fulgte et VM-sluttspill, der de italienske landslagsspillerne satt hjemme i sofaen mens Argentina og Frankrike knivet om tittelen. Roberto Mancini ble på sin post, men bestemte seg denne måneden for å trekke seg fra jobben som landslagstrener.

LES: Jonny Evans får kontrakt ut sesongen

På fredag ble det kjent at Luciano Spalletti tar over jobben.

-Landslaget har bruk for en fantastisk trener… Hans entusiasme og ekspertise vil være fundamentalt for de utfordringer som venter Italia de kommende månedene, sier presidenten for det italienske fotballforbundet, Gabriele Gravina.

Spalletti skal styre inn mot EM 2024 og VM 2026, men først venter utfordringen med i det hele tatt komme seg til det første mesterskapet. Med tap mot England på hjemmebane og tre poeng på de to første EM-kvalikkampene (0-2 seier mot Malta), kreves det en god dose av magien Spalletti viste med Napoli.

LES OGSÅ: Kunne ikke avslutte karrieren i «Ronaldo-ligaen» – tok heller og la opp

Nok et mesterskap uten Italia vil skape landesorg, Spalletti vet hva som står på spill. Vi ønsker italieneren lykke til!