Passion. (foto: leeds, twitter)

City, United, Liverpool, Chelsea, Leicester. Dette var rekkefølgen i Premier League. Så da burde kampen om sesongens beste manager være enkel.

Nope. Når det skal trekkes inn utgangspunktet til resten av klubbene i verdens tøffeste liga med økonomi, tropp, og utvikling gjennom sesongen, løftes andre managere frem.

Les: Tuchel har lagt inn bestilling på forsterkninger

For redningsaksjonen til Liverpool burde Klopp vært en sterk kandidat til prisen, men når utgangspunktet var regjerende PL-mester, plasseres Klopps prestasjon lavere.

Spesielt i forhold til det David Moyes har fått til med West Ham. London-klubbene har ikke vært et blaff, men holdt formen gjennom hele sesongen. 5. plass og Europaliga kvalikplass er ekstremt sterkt.

Alle Premier League-klubbene kan ha sterke perioder, men få utenom de største klubbene har klart å holde inn til 5. plass.

Men det er ikke bare Moyes som har prestert noe ekstraordinært.

Marcelo Bielsa har reist Leeds til å ta steget til Premier League etter ufattelig mange sesonger nedover i divisjonssystemet, og i sin første sesong tilbake i verdens tøffeste liga ender den unge gjengen fra Elland Road på 8. plass – to fattige poeng bak Arsenal, foran Everton.

Les på F7: Det rareste folk har glemt igjen i en Uber

Vi hyller Guardiola, Solskjær og Rodgers for en sterk sesong, men David Moyes og Marcelo Bielsa står for de største bragdene som fotball-leder.

Er det opp til oss, deler Moyes og Bielsa prisen.

Les: Litt for mye taler for at Everton mister Ancelotti