Coach. (foto: united, twitter)

I Paris sitter en misfornøyd Donnarumma. Udiskutabel førstekeeper før han nådde 20 og EM-sluttspillets store konge. Etter overgangen til PSG har det derimot blitt mye sitting på keeperen. Superstjerna Jadon Sancho opplever tilsvarende situasjon på benken hos Manchester United.

De største talentene som fortsatt befinner seg i første del av 20-årene er alt annet enn tålmodige. De har spilt førstelagsfotball siden de var sytten, og er hyllet som superstjerner. Så kommer overgangen til ny og større klubb.

Les: Donnarumma er fratatt VIP-kortet

Det som er lett å glemme, er at manageren, supporterne og media nå ikke lenger ser på unggutten som et talent, men som spilleren som er kjøpt inn for å levere på hver eneste trening og kamp gjennom hele sesongen.

Donny van de Beek kom til United for 35 millioner pund i 2020. Nederlenderen hadde stjernestatus hos Ajax, men fikk fratatt VIP-kortet umiddelbart da han gikk ut på treningsfeltet på Carrington. Jadon Sancho har de siste sesongene vært Englands største angrepstalent som spiller hos Dortmund, men ble jekket ned av Southgate i EM-sluttspillet. Nå fortsetter det hos Solskjær.

Gode ting tar tid på Old Trafford og i verdens tøffeste liga, helt klart. Likevel er det et paradoks at forventningene til umiddelbar leveranse henger over den unge spilleren når du kjøpes for hundrevis av millioner. Den tidligere engelske landslagsspilleren Danny Mills advarer United mot å gi Jadon Sancho the van de Beek treatment.

Les på Tysk fotball: Lewandowski trenger ikke Premier League

-Sancho trenger kamper og mulighet til å spille uten press. Det er litt som med Donny van de Beek situasjonen. Hver gang han spiller og ikke har en magnificant game, så benkes han. Det er mye press, begynner Mills til Football Insider.

(foto: united, twitter)

-Du begynner å presse frem ting og gjøre noe (på banen) fordi du prøver å imponere og bli på førstelaget. Du forsøker for hardt og gjør feil pasninger, feil vurderinger og dårlige vurderinger, fortsetter Mills.

Så hva er veien for Sancho?

-Han trenger tillit fra manageren, at han får spille tre, fire kamper and get a run. Da etablerer han seg trolig, og spiller bra. Det er tøft når du vet du bare har en halvtime å imponere på. Du vet du må spille fantastisk fra fløyta går. Du forsøker å drible forbi fire motstpillere, du ønsker å score hattrick. Det er virkelig vanskelig, avslutter Mills.

United har puttet vanvittig mye ressurser i Sancho-investeringen, vi er spente på om Solskjær følger anbefalingen fra Mills, eller forventer at Sancho selv presser seg inn i førsteelleveren.

Les: Juventus på kollisjonskurs med Matthijs de Ligt