Vintinha

Et låneopphold i Wolverhampton sesongen 2020/21 var det som skulle løfte Vitinha som i en årrekke ble sett på et av Portugals største talenter, mulighets det største siden Ronaldo. Omtalen av ungguttens smarthet var overveldende: «Vitinha spiller sjakk, mens andre spiller kinasjakk»

Hans prestasjoner på midtbanen har brakt 22 åringen inn som en fast del av det portugisiske landslaget, til Premier League og nå til Paris Saint-Germain.

Midtbanespilleren har signert en kontrakt som strekker seg til 2027.

LES: Telegraph: Tottenham har funnet ut de trenger Jesse Lingard

Klubbene opplyser ikke hvor høy overgangssummen er, men vi kjenner noen som kjenner noen som sier den er på omtrent 40 millioner euro.

Vitinha er et produkt fra Portos akademi og meldte seg på hos de portugisiske gigantene som 11-åring. – Han debuterte senior i et cupoppgjør med Varzim 14. januar 2020.

Med mangel på spilletid og da Porto måtte overholde Financial Fair Play-regelverket, ble et sesonglangt lån hos Wolves sanksjonert i september 2020.

Vitinha startet ikke en Premier League kamp for det Molineux-baserte laget før han møtte Manchester United i desember. Det ble bare ett mål – i et FA-cupoppgjør med Chorley – på 22 kamper.

LES: Barcelona har syv midtstoppere, minst en må dra

Wolves bestemte seg for å ikke utløse kjøpsopsjonen på 20 millioner euro, men kan nå angre på den avgjørelsen.  For Vitinha har vokst noen størrelser. 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Vítor Ferreira (@vitinha)

Da han kom tilbake til Porto, fikk Vitinha raskt en plass i hjertet av Sergio Conceicaos 4-4-2-system, med sin evne til å bære ballen og velge en pasning som tillot ham å registrere fire mål og tre assist på 47 kamper.

SE PREMIER LEAGUES BESTE REDNINGER 2021/22: