Nikita Baranov

Sogndal ser frem mot nok en sesong i OBOS-Ligaen og har startet oppkjøringen. Det er mange spillere som har forsvunnet ut døra siden sesongslutt. Det ble bare «nesten» eliteseriespill og noen av de som var med i fjor har kvaliteter og ønske om å spille øverst, mens andre passer ikke inn eller har blitt for gamle. 

Disse har forlatt klubben siden sesongslutt:

Landslagsspiller Kjetil Wæhler har rukket å bli 42 år og det var en overraskelse da han sist sesong gjorde et lite comeback for Sogndal. – Midtstopperen med en fortid med spill for blant andre Lyn,​ Vålerenga, AaB og IFK Göteborg spilte 15 kamper i fjor og har totalt spilt 34 kamper for Sogndal.

Lillebror Bjørn Helge Riise fikk bare et kort opphold i Sogndal, han har spilt totalt 8 kamper siden han kom i sommer. Nå har han blitt pensjonist i en alder av 35 år.

Lars Christian Kjemhus har vært Sogndal spiller siden mars 2015 og er pr nå uten klubb. Det kom for noen dager siden et tilbud fra en kanadisk klubb som har blitt avvist. Midtbanespilleren fra Bergen ser for seg en retur til Eliteserien. Kjemhus har spilt  totalt 88 kamper for Sogndal. .

Det er usikkert hvor ferden går videre for den nigerianske forsvarsspilleren Akeem Latifu, han har vært inneom flere norske klubber, blant annet Hødd og Strømsgodset. Latifu kom til Sogndal for et år siden, har spilt 31 kamper for klubben, men nå ville han videre. Hvor «videre» vet vi ikke enda.

Estlandske Nikita Baranov har vært kort innom Kristiansund, men oppholdet der og i Sogndal kan ikke sees på som spesielt bra, han kom i sommer og spilte totalt 12 kamper. Nå er han i bulgarske Beroe Stara Zagora.

21 år gamle Kasper Nissen har bare spilt for norske klubber etter han ble voksen. Før Sogndal var det Nest-Sotra. Etter han meldte overgang til Sogndal i 2017 gikk det vare noen uker før han ble skadet. Sist sesong var det utlån til Levanger og med bare to kamper for Sogndal i bagasjen ble det overgang til Florø.

Reiss Greenidge. Den engelske stopperen har skrevet kontrakt med Arendal FK. Han Fikk totalt 22 kamper for Sogndal.

Les: 33-åring takket nei til å spille med Ronaldo