Captain, our captain. (foto: arsenal, twitter)

Arsenal startet famlende mot Wolverhampton, og i første omgang så det ut som ulvene skulle sette inn noen scoringer etter store forsvarstabber hos London-laget. Gunners slapp med skrekken, i andre omgang var maskineriet igjen i gang. Martin Ødegaard ledet Arsenal til en snuoperasjon – der han selv sto bak de avgjørende avslutningene.

Arsenal-kapteinen beskrev det godt etter 0-2 seieren på lørdag: -Vi ble virkelig nødt til å grave dypt i dag.

LES: Sky Sports: Vil hente Marcelo Bielsa tilbake til Premier League

-Første omgang var virkelig tøff, da de forsvarte seg godt. Vi var ganske trege, men vi kjenner til vår egne kvaliteter og vår evne til å skape sjanser. Vi holdt oss tålmodige og det gav resultater, sier Ødeegaard til Sky Sports.

Så hva skjedde etter de tamme første 45?

-Vi justerte noen små ting i pausen og gjorde det mye bedre i andre omgang. Vi spilte mer bredt, og skapte noen overtallssituasjoner der vi endte med å få scoret et par mål, fortsetter kapteinen.

Et par mål Ødegaard selv signerte.

Da er Arsenal på førsteplass med 37 poeng etter 14 kamper, for Ødegaard og gjengen blir hver eneste kamp etter VM-Pausen helt spesielle.

-Akkurat nå skal vi forholde oss rolige, det er mye igjen av sesongen, men nå er alle våre kamper finaler, avslutter Ødegaard.

Vi har sett det tidligere sesonger. Klubben som stikker av med titlene har sine kamper der det går mot tap, beholder roen og drar inn seieren. Arsenal gjorde dette mesterlig i en snupoperasjon mot Wolverhampton, Manchester City klarte det ikke mot Brentford på Etihad.

Arsenal går fullt fortjent inn i VM-pausen som Number One. Vi tror det holder helt inn.