Captain Arsenal gjør også jobben selv. (foto: arsenal, twitter)

Da Steve Cooper, spillerne og Forest-supporterne skjønte de hadde slått Liverpool 1-0, eksploderte City Ground i feiringsscener tilsvarende de i en Champions League-finale. All grunn til å feire, neste runde var det Arsenal som skulle få kjenne på den stigende selvtilliten til bunnlaget Forest. Turen til Emirates ble som å smelle inn i en murvegg.

Vel, første omgang var Nottingham Forest-spillerne nesten på høyde med Martin Ødegaard og gjengen. Selv om Gabriel Martinelli åpnet med scoring etter fem minutter, hadde blant annet Jesse Lingard muligheten til å utligne to minutter før pause på en gratismulighet servert av Saliba.

LES: Tottenham selger midtbanespiller med stor rabatt

Pause og nye muligheter for Forest til å vise at de kan ryste flere giganter enn Liverpool. Reiss Nelson ble tidligere byttet med en skadet Bukayo Saka, Arsenal-vingen med 72 minutter på kamparenaen i beina så langt i sesongen hadde bestemt seg for at dette var hans dag.

Det smalt to ganger fra Nelson, Thomas Partey meldte seg også på med scoring i krysset, mens Martin Ødegaard avsluttet det hele med med å hamre inn en ball i nettaket på assist fra Jesus.

LES OGSÅ: Spansk media: Gir Arsenal-mål overraskende kontraktsforlengelse

5-0 seier til Arsenal og på toppen av Premier League-tabellen, mens Nottingham Forest fortsatt ligger godt forankret på bunn. Det var mulig med tre poeng mot Liverpool, men ikke i nærheten mot Martin Ødegaard og gjengen.