Har mye på tallerkenen om dagen. (foto: leeds, twitter)

I fotballåret 2019 som endte i juni, betalte Leeds ut 46.1 milllioner pund i lønninger. Sesongen før var beløpet 31 millioner pund. Mye penger, men sammenlignet med det som kommer i 2021/21-sesongen er det snakk om småpenger.

Ifølge Football-Insider viste regnskapsåret for 2020 at lønnsutgiftene hadde økt til 78 millioner pund, i sommer har klubben gjort grep som sørger for at økonomidirektøren kommer til å svette.

Les: Liverpool overbevist en milliard er billig for å hente supertalent hjem

Raphina, Diego Llorente og rekordsigneringen Rodrigo sørget forrige sesong for å øke lønnsbudsjettet kraftig, i sommer ble Daniel James og Junior Firpo tildelt lukrative kontrakter. Patrick Bamford forhandlet seg til en big-money pay rise da han signerte femårskontrakt forrige måned.

Tar et solid stykke av lønnskaka. (foto: leeds, twitter)

Ifølge Football-Insiders kilde hos klubben, betyr dette at Leeds har forpliktet seg til en lønnsutgift på over 100 millioner pund, kjapt regnet om til rundt 1,2 milliarder kroner.

Les på Popidol: Gavmilde Kieran Trippier stripper ned til underbuksa

Dette må selvfølgelig sees i sammenheng med at omsetningen til Leeds har økt kraftig siden opprykket til Premier League, med inntekter fra TV-rettighetene og mer innbringende sponsoravtaler. Klubbeier Andrea Radrizzani har gjort det klart at ambisjonen er å ligge kontinuerlig blant topp-6 i Premier League og dermed sikre spill ute i Europa.

Det koster å være kar i verdens tøffeste liga. For Leeds har dette betydd tredobling av lønnsutgiftene i løpet av noen år, mye forteller oss at 1,2 milliarder ikke blir toppen.

Leeds United er all in denne gangen.

Les: ESPN: Lingard har satt press på Solskjær