Mange sportsentusiaster som følger med på fotball, ishockey eller tennis tipper på kamper for å øke underholdningsverdien. Når man først setter penger på sport, er de fleste interessert i å få så mye som mulig igjen for innsatsen og kronene de satser. Likevel er det mange som ikke oppnår resultatene de skulle ønske. 

Vi har laget en guide som hjelper deg på veien med mål om å optimalisere bettingen din slik at du blir en bedre oddsspiller. 

Kontroll på bankrollen

Det første du bør ha i bakhodet når du starter, er å ta vare på budsjettet ditt, eller bankrollen som det også heter. For å lykkes med oddstipping bør du ha så god kontroll på denne som mulig. Det vil si at du bør unngå uforsiktig spilling som gjør at du taper penger. 

På sikt svekker unødvendige tap muligheten for vinne større gevinster. En huskeregel er å ha like stor respekt for en hundrelapp som en tusenlapp. Med den innstillingen vil du være mer forsiktig når du tipper.

Opprett konto hos flere bookmakere

For å oppnå størst mulig fordeler og gevinster på spillene du plasserer, bør du opprette kontoer på flere bettingsider. Da kan du utnytte oddsforskjellene som de ulike selskapene tilbyr slik at du alltid får den høyeste oddsen og dermed høyere gevinst på dine spill. 

I tillegg tilbyr de fleste bettingsider velkomstbonuser til nye spillere. Dette gjør at du får  ekstra mye på bankrollen og en enda gunstigere start. 

Hvis du spiller på fotball, enten det er kamper i lavere divisjoner eller i de store ligaene, bør du velge en bettingside med en oddsbonus som er best mulig tilpasset din strategi. Du vil uansett ha god nytte av å ha kontoer flere steder slik at du kan dra nytte av alle fordelene, og øke muligheten for gevinst. Start med å få oversikt over alle aktuelle bettingsidene og hent oddsbonuser hos de ulike bookmakerne som passer deg best. 

Gjør alltid din egen research

Det er ikke mangel på spillere som virkelig gjør grunnarbeidet og som tilbyr gode strategier og tips på hvordan du bør spille. Likevel bør du gjøre din egen research og kun følge folk som du stoler på, og som du ser treffer på analyser og resultater. En god start er å følge med på tipsene, uten å satse for å få et inntrykk av hvor ofte vedkommende får gevinst før du satser dine egne penger. Det er heller ingen skam å trekke seg hvis du får en dårlig magefølelse og heller vente på en bedre mulighet. Husk at bankrollen bør kontrolleres nøye for å redusere sannsynligheten for at du gjør en feil.

Oddsstrategiene du bør bruke

Kampene vil aldri kunne spås på forhånd, og det er ingen garanti for at du vinner uansett hvilken strategi du velger å bruke. Det finnes fortsatt noen grunnlegende strategier som øker sannsynlighet for gevinst. 

Oddsstrategier er en viktig del av betting, men det er mange forskjellige strategier å velge mellom. Vi ser på et par strategier som har vist seg å være effektive i lengden. 

Flat betting

Flat betting er en oddsstrategi som går ut på at du starter med å velge en totalsum du ønsker å spille for. Dette bør selvsagt være et beløp du har råd til å tape. Hvis du for eksempel har satt av 10 000 kr så vil du da spille for 2,5% av totalbeløpet per spill. 

Det betyr at du kan satse 250 kr per spill. På den måten får du bedre kontroll på pengene dine og bankrollen din. Det er spesielt effektivt for nybegynnere som ønsker å redusere risikoen, men samtidig beholde muligheten for å vinne en pen gevinst. 

 Units betting

Den mest brukte oddsstrategien på markedet er units betting. Dette er et units system som går fra 1-10. 1 er minimumspill og 10 er maksspill. Bankrollen din bør inneholde minimum 100 units. Med en bankroll på 10 000 så vil 1% av totalbudsjettet være 1000 kr. 

Det er fint system som passer alle uansett hvor stor eller liten bankrollen din er på. Hovedpoenget er at alle kan bruke det og for å variere innsatsen alt etter hvor godt spillet du velger er. Det positive med dette er at du kan øke gevinsten din og få mest mulig igjen for de gode periodene dine. På den måten vil du oppnå bedre gevinster enn for eksempel flat betting. Ulempen derimot, er at risikoen blir høyere, og du vil tape mer om du gjør feil sammenlignet med flat betting-strategien. 

Chasing Steam

Chasing steam betyr at du følger pengene, og “Steam” beskriver bevegelsen i markedet. Hvis du merker at oddsen justeres ned betydelig, betyr det at det har blitt satset en stor andel penger på et bestemt utfall i en kamp, slik at bookmakerne senker oddsen. Ofte betyr det at en proffspiller har satset et stort beløp.

Tanken er at proffspillerne har flere opplsyninger en bookmakerne, og at du da henger deg på og satser på samme spill. Derfor bør du bruke oddsammenligningsider som holder følge med oddsmarkedet. Hvis du for eksempel ser at oddsen raser hos Nordicbet, så går du heller til Unibet og får en bedre odds, siden de ikke har rukket å justere ned oddsen. Da følger du pengene samtidig som du får en bedre odds på samme spill.

Sjekk oddsbonusguiden.com for oversikt over bonuser og flere tips til hvordan du blir en bedre spiller.