Tuchel måtte stokke om på planene. (foto. chelsea, twitter)

Glemt var forrige sesongs suksess i Champions League. Thomas Tuchel har i sin første hele sesong for Chelsea fått kjørt seg – skikkelig. Topp fire-plassen i Premier League holder, selv med tvangssalg av klubb, økonomiske restriksjoner og spillere som nekter å forlenge. Men med exit Champions League før semifinalen og to finaletap i cupfinaler mot Liverpool er ikke noe det spares på på Stamford Bridge. Det hjelper heller ikke at en av de foretrukne spillerne boikottet finalen.

Andreas Christensen. Rundt nyttår var Tuchel ute og viste sin frustrasjon. Det dreide seg om Rüdiger og Christensen, to spillere Tuchel virkelig ønsker å beholde, men som Frank Lampard rotet det skikkelig til med.

Les: Noe er på gang med Kasper Schmeichel

Tuchel og Chelsea har brukt gulrot og pisk de siste månedene uten å lykkes med å overtale spillererne, begge midtstopperne forlater Stamford Bridge i sommer. I lørdagens FA Cup kjempet Rüdiger for sin arbeidsgiver, Andreas Christensen valgte en annen vei.

Ifølge Sky Sports og The Telegraph hadde Tuchel valgt Christensen til å stå i midtforsvaret med Rüdiger, men dansken valgte å trekke seg fra finalen noen timer før laget gikk på banen. Det var rykter om at det dreide seg om en skade, men ifølge de to engelske mediene var det ikke dette, men en beslutning Christensen tok på egenhånd.

26-åringen hadde gitt beskjed tidligere i uken at han ikke følte seg så bra, og hadde blitt overrasket da han var tatt ut til startelleveren. For Tuchel og Chelsea-spillerne ble det også en overraskelse. Ifølge Sky Sports forlot Christensen spillerhotellet før kampen.

Nå vet vi ikke hele historien, men det var definitivt ingen god opptakt til FA Cup-finalen noen timer senere. Vi tipper Thomas Tuchel gleder seg til denne sesongen er over.

Les: Hvis noen tror Liverpool-troppen er redusert før de siste kampene, tro igjen