Roberto de Zerbi. (foto: Brighton)

Da det begynte å gå rykter om at Roberto De Zerbi ville slutte i Brighton til tross for at det var to år igjen av hans kontrakt omtrent samtidig som det ble endelig klart at Thomas Tuchel ikke ville bli værende i Bayern München. – Det var opplagt, den italienske manageren var på vei til Bundesliga.

Men så i dag tidlig melder Bild at Bayern tok kontakt med Benficas tyske trener Roger Schmidt, som har en fortid i PSV Eindhoven og Bayer Leverkusen. – Det ville vært unødvendig om de allerede hadde en avtale.

Les: Brighton går for McKenna, mens Manchester United fortsatt vil ha topp 5 kjedelig manager

Klubbledelsen ble imidlertid møtt med en kald hånd umiddelbart. Schimdt annonserte at han ønsker å bli i Benfica og bygge videre på prosjektet han startet i Lisboa.

Stang ut to ganger til med andre ord for Bayern München.

De siste seks månedene har Roberto De Zerbi vært omgitt av rykter om en exit. Brighton mangeren har blitt plassert i store klubber som Bayern München, Barcelona, ​​​​Chelsea og Manchester United. – Det er bare noen uker siden den italienske manageren hadde følgende å si til Sky Sports om alle exit planene: «Jeg vil bli i Brighton fordi jeg elsker spillerne mine, byen, klubben og supporterne. Jeg har allerede fortalt spillerne i et møte at hvis jeg er fornøyd er det ingen klubb som kan få meg til å flytte. Jeg vil beholde lidenskapen min»

Det var en stor overraskelses når Brighton annonserte de hadde blitt enige om å avslutte kontrakten ved slutten av sesongen: – En beslutning som vil koste dem i området 10 millioner euro.

Da det endelig ble klart i går det var slutt var Roberto De Zerbi følsom: «Jeg er veldig trist å forlate Brighton, men jeg er veldig stolt over hva spillerne og trenerteamet har oppnådd de siste to historiske sesongene med støtte fra alle i klubben og våre utrolige fans»

– Vi har blitt enige om å avslutte oppdraget mitt i Brighton slik at klubben og jeg kan jobbe på en måte som passer oss begge best, ved å følge våre egne ideer og visjoner. Jeg har hatt stor glede av to intense og utfordrende år i Premier League. Å forlate nå gir meg muligheten til å ta en pause før jeg bestemmer meg for fremtidige planer.

Bild opplyser i samme slengen at 44-åringen er Bayern Münchens førstevalg i jakten på en erstatter for Thomas Tuchel.

Transferjournalist Nicolo Schira hevder at Bundesliga-gigantene og De Zerbi allerede er i forhandlinger. Det skal dreie seg om en kontrakt ut 2027. Men senere lørdag kveld blir det en vri.

Les på sportsrevyen: Marco Reus spanderer en «siste øl» til 81 000 Borussia Dortmund fans

Etter Bayern Münchens sesongavslutning ble sportsdirektør Max Eberl spurt av tyske medier om han kan «avvise at deres neste trener blir italiensk». Han svarte da:

  • Ja.

Sky Sport hevder kort tid etter at saken er avsluttet: De Zerbi tar ikke over Bayern München. Alle involverte parter bekrefter forholdet, opplyser TV-kanalen.

De Zerbi hadde to år igjen av kontrakten, som løp til 2026. Italieneren erstattet Graham Potter i Brighton i september 2022.