Cristopher Nkunku

I januar var Ralf Rangnick fortsatt sjefen for det som skulle skje i kulissene hos Manchester United fremover. I tillegg til å være supervikaren som skulle «rette opp alle feile» etter Ole Gunnar Solskjær til suksess i Premier League og Champions League, hadde tyskeren forhandlet seg til en rådgiverrolle som ville gi ham myndighet til å påvirke valget av permanent manager og spillerkjøp/salg. Christpher Nkunku var ikke overraskende sterkt linket til Old Trafford.

Den franske angrepsspilleren ble hentet til RB Leipzig av sportsdirektør Ralf Rangnick i 2019. Da hadde Nkunku sett seg lei av sin begrensede rolle hos PSG etter å vokst opp på Parc des Prince. Rangnick så hvilket potensiale som lå i den franske ballmagikeren, og fikk igjennom en overgang på 13 millioner euro.

LES: Manchester United snakker med Dean Henderson erstatter

Christopher Nkunku som bare er 175 cm høy, har en teknikk og rykk som er forbausende for alle som får gleden av å se han i aksjon. Signeringen var svært vellykket for RB Leipzig og noe av det første Rangnick gjorde etter han «rykket opp» i Red Bull systemet.

Rangnick ønsket å bli gjenforent med 24-åringen hos United, og hadde ifølge Daily Star begynt å forberede signering som skulle skje i sommer. Så dalte United-vikarens stjerne for hver Premier League runde som gikk. I april var det tydelig at det eneste Rangnick skulle konsentrere seg om var å ikke tape flere fotballkamper.

Nå er Gegenpress-professoren heldigvis historie på Old Trafford. Nkunku hamret inn 35 scoringer og serverte 19 assists på 50 kamper for RB Leizpig, ble kåret til årets spiller i Bundesligaen og har vist Rangnick i det minste hadde god teft i dette tilfellet. Ifølge Bild har Manchester United og flere toppklubber i Europa fulgt utviklingen til 24-åringen, men Nkunku har innsett at de beste arbeidsforholdene finner han i Leipzig.

Bild hevder Leipzig og Nkunku er enige om å forlenge kontrakten som løper ut 2024, til å løpe frem til sommeren 2025. Ikke overraskende kaster Leipzig mer penger etter toppscoreren og dobler lønna. RB Leipzig er likevel åpne for å cashe inn på Bundesligas beste spiller hvis noen banker ekstra hardt på døra. Ifølge Bild er det hektet på en utkjøpsklausul på 65 millioner euro i den nye kontrakten. Mye penger for Leipzig, en helt ordinær overgang for de rikeste klubbene.

Her ser du Nkunku in action:

LES: Stortalent var på vei til Manchester United helt til Patrick Vieira ringte

Med Erik ten Hag på Old Trafford tenker vi Rangnick-sporet til Nkunku uansett er visket bort. Nå er det Ajax-skolen som gjelder.

OPPDATERT: Forlengelsen ble bekreftet senere på torsdag.