Scott McTominay

Med 15.poeng på fem kamper i EM-kvalifiseringen er det bare fullstendig kollaps kombinert med at Norge slutter å gi fra seg poeng som kan hindre landslagssjef Steve Clarte å så på sidelinjen med nystrøket dress når EM i Tyskland starter om over ni måneder.

Skottland vant i går 0 – 3 over Kypros som allerede før kampen var ute av EM-kvalifiseringen med null poeng.

Norge tar imot Georgia som også har fire poeng på fire kamper på tirsdag. Vi trenger å sanke fler poeng enn Spania samtidig som vi ikke kan slippe Georgia som tapte 1 – 6 mot Spania i går. – Ingen hjelp å få fra gårsdagens to kamper med andre ord.

Les: Selvsagt er 350 millioner alt for lite for Norges ferskeste landslagsstjerne

Det var en svært fornøyd landslagssjef som snakket med BBC etter kampen: «Fem seirer på fem kamper er flott, men vi er ikke i mål ennå. Vi skjønner at fansen lar seg rive med, men vi holder hodet kaldt»

Allerede etter fem minutter nikket Scott McTominay inn ledermålet, og etter en halvtime ledet gjestene med tre mål i heten i Larnaka.

Også 2-0-målet kom på dødball, etter et drøyt kvarter. Jack Hendry så ut til å klatre på en motspiller da han nikket et frispark ned i feltet slik at stopperkollega Ryan Porteous kunne beina ballen i mål. Kypros-spillerne ropte forgjeves på frispark, og VAR godkjente målet.

Les: Wrexham ruster opp med landslagsspiss som har 189 Premier League kamper på CV’n

Med 3-0-målet var kampen avgjort. McTominay spilte inn til McGinn, som fikk god tid på 16-meterstreken og skrudde ballen i hjørnet.

– Scott får ikke spilletid i klubben for tiden, men han kommer til samling med ambisjon om å vise alle at han er en god spiller. Vi profitterer på det, sa Clarke.

– Landslagssjefen gir meg mye tillit, og stor frihet på banen. Jeg vil betale ham tilbake, sa Manchester United-spilleren selv til Viaplay.

Skottlands mirakelvending i sluttminuttene på Ullevaal i juni blir bare bitrere og bitrere for et norsk lag som med tre poeng i den kampen ville vært med for fullt i kampen om EM-billett.

Skottlands ledermål kom etter et innkast som sendte kaptein Andy Robertson på løp mot dødlinja. John McGinn fikk hodet på innlegget, og ved bakerste stolpe kunne McTominay nikke i tomt mål. Det var hans sjette mål i kvalifiseringen.

I den andre omgangen var McTominay nær å ta ledelsen alene på EM-kvalifiseringens scoringsliste, men hans avslutning traff stolpen og spratt ut.

Norge må nå ikke bare vinne alle sine fire gjenværende kamper (Georgia hjemme, Kypros borte, Spania hjemme og Skottland borte), men håpe at Skottland tar maksimalt ett poeng i sine bortekamper mot Spania og Georgia eller at Spania avgir minst tre poeng i sine gjenstående kamper mot andre lag enn Norge.